Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Извештај са месечног састанка Радне групе (јуни 2015.)

Дана 10.06.2015.године са почетком у 08.00 часова у згради СИВ 1 одржан је састанак представника МУП-а са представницима Независног синдиката полиције, а теме састанка су биле:

novlogo11

1. Докле се стигло са уједначеним обрачуном трошкова доласка и одласка са рада у случају када запослени има пун фонд часова? Како МУП рефундира трошкове настале куповином месечне претплатне карте у наведеним случајевима, не рачунајући када је пријављено коришћење годишњег одмора? 2. Како ће се обрачунавати накнада доласка и одласка са рада у складу са чл.10. ПКУ за полицијске службенике у случајевима када се не обезбеди превоз? 3. Како ће и када ће се почети са обрачуном вишка остварених радних сати у складу са чл.11. ст.2. ПКУ за полицијске службенике? 4. Како је у претходном периоду договорена набавка одела и пратеће опреме за припаднике УКП? Потребно је набавком обухватити и остале службе са истим статусом. 5. Зашто се не примењује чл.6. ПКУ за полицијске службенике, да се полицијским службеницима омогући увид у распоред пет дана унапред? Предлог решења проблема би био прослеђивање депеше у којој би старешине обавезеле да поступе са чл.6. ПКУ за полицијске службенике.

1. Дат је предлог за измену Правилника за надокнаду за долазак и одлазак са рада у Министарству унутрашњих послова, који обухвата све наведено, и да ће формирањем новог сектора бити уједначен обрачун трошкова у Министарству. 2. Договорено је да се сваки долазак и одлазак са рада сходно чл.10. ПКУ за полицијске службенике, уколико се не обезбеди превоз, евидентира и плати сходно упутству. 3. Наложено је Дирекцији полиције да изврши анализу броја остварених сати по наведеном основу и да се уколико не постоји могућност да се искористи као слободни сати, исте обрачунају као прековремени рад и као такве и плате. 4. Прихваћена је иницијатива НСП која се тиче опремањем свих полицијских службеника који послове обављају у цивилном оделу и да се измени Правилник о униформама, предвиде сва ОСЛ и да је лични став Министра унутрашњих послова др Небојше Стефановића, да је потребно да се тај проблем реши. По измени Правилника о униформама, да се обезбеде средства из буџета за наредну годину, као би се проблем решио. 5. Став Дирекције полиције по овом основу је да је нереално и тешко остварљиво да се распоред рада за полицијске службенике направи унапред 5 дана, због специфичности послова, али да је реалније да то буде до 48 сати, што ће покушати да реше изменом програма за израду станичних евиденција.

НЕЗАВИСНИ СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ

1952