Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Зашто су војницима Србије смањене дневнице

Такође, од 1.априла следеће године, сви војници који изнајмљују станове мораће да доставе уговоре које су потписали са станодавцима. Само у том случају биће им призната надокнада за становање од 4.600 до 18.000 динара (у зависности од броја чланова породице). vojska Станодавци масовно избегавају потписивање уговора јер не желе да плаћају своје обавезе према држави - упозоравају у овом синдикату.

Нова правила, како стоји у допису Војног синдиката, знатно ће урушити прилично ослабљен лични буџет војних лица, негативно ће утицати на морал и мотивисаност војника. Све ово, кажу синдикалци, већ утиче на стање њихове оперативне способности и борбене готовости. У синдикату упозоравају да је министар Гашић 12.новембра потписао два документа.

Правилник о изменама и допунама правилника о путним трошковима и поменуто решење. Правилник му дозвољава прописивање виших износа дневница, али је Министарство одбране ипак одлучило да поштује мере штедње и пропише мање накнаде запосленима у Вoјсци.

Са готово свим овим проблемима суочавају се и у Полицији.

Велимир Лукић, председник Независног синдиката полиције, наглашава да су припадницима Жандармерије који обезбеђују Копнену зону безбедности дневнице смањене са 2.500 на 1.500 динара. С обзиром на њихове дужности и овлашћења, али и услове у којима бораве, полицајци се, како каже наш саговорник, налазе у знатно неповољнијем положају него припадници Војске.

До пре неколико година у Копненој зони безбедности спавали смо у земуницама. Сада имамо контејнере који су опасани бодљикавом оградом. Ово место нам је практично друга кућа јер сваких месец, месец и по дана, боравимо тамо по две недеље - наглашава Лукић.

Извор: Политика

1675