Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.187

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

Зашто се убила инспекторка?

Аница Митић (32), инспекторка Одељења за сузбијање наркоманије Полицијске управе у Нишу, извршила је самоубиство због, како тврди породица, неправде и шиканирања појединих надређених на послу. DOLJEVAC-Anica-Mitic_620x0 НИШ - Аница Митић (32) из Дољевца, инспекторка Одељења за сузбијање наркоманије Полицијске управе у Нишу, извршила је самоубиство због, како тврди њена породица, неправде и шиканирања појединих надређених на послу.

Уз ову тврдњу, најближи покојне инспекторке потврђују да је Аница оставила и опроштајно писмо. У њему она је навела проблеме на послу и мобинг, на шта се често жалила и у разговорима са мајком Малином и оцем Драганом.

Како "Новости" сазнају, Аница је у последњој поруци пред трагедију навела и конкретна имена оних за које је тврдила да су је злостављали на радном месту.

- Због превеликог бола, засад не желимо да објављујемо опроштајно писмо - вели Јелена Козомара, старија Аничина сестра. - Маштала је о свом послу од детињства и идеализовала своју професију, у коју се много разочарала.

Инспекторка за наркотике нишке полиције је без знакова живота пронађена минуле средe по подне у близини гробља у Дољевцу, а поред ње је затечен службени пиштољ, из кога је у себе испалила смртоносни хитац.

БОЛОВАЊЕ НАЈБЛИЖИ Анице Митић тврде да се она налазила на боловању због повреде руке, а не због било каквог другог здравственог проблема. Предочавају да поседују документацију о повреди и отварању боловања. У нишкој Полицијској управи предочено је да Аница Митић у време трагедије није била на дужности, као и да нема индиција да је њена смрт последица кривичног дела.

Начеленик Полицијске управе у Нишу Срђан Грекуловић потврдио је новинарима да је чуо да је инспекторка оставила опроштајно писмо, али да га није видео јер је предато Вишем тужилаштву у Нишу.

- Знам да је колегиница пре суицида дуже била на боловању - истакао је Грекуловић. - Мени се није жалила, али од њених претпостављених сам обавештен да је била доста лабилна, па су предлагали да је преместе на неко лакше радно место. У сваком случају, сви наводи из опроштајног писма биће детаљно истражени и проверени и сигурно ће бити сачињен непристрасан извештај. DOLJEVAC-Grob-Anice-Mitic НЕПОЖЕЉНИ

УОЧИ сахране, родбина инспекторке поручила је врху нишке полиције да не долази на последњи опроштај од њихове колегинице. Сахрани Анице Митић нису присустовали Срђан Грекуловић, начелник Полицијске управе у Нишу, и његови сарадници.

Извор: Новости

1660