Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ЖАНДАРМ УБИО РАНКА ПАНИЋА: Ухапшен због убиства током митинга против хапшења Радована Караџића!

Ранко Панића (41) из Младеновца претучен је 29. јула 2008. у Београду током протестног митинга СРС због хапшења Радована Караџића и преминуо је неколико дана каснијеranko-panic-sahrana-foto-kurir-1375175470-346047


БЕОГРАД - Полиција је током дана ухапсила осумњиченог за убиство Ранка Панића (41) из Младеновца, 29. јула 2008. у Београду током протестног митинга СРС због хапшења Радована Караџића. Осумњичени је припадник Жандармерије, Никица Ристић, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић!

Панић је с тешким повредама дошао у Ургентни центар, дан након митинга, а преминуо је 15. августа 2008. Обдукцијом је утврђено да је умро од последица јаког ударца у стомак, од кога му је пукло дебело црево, што је проузроковало запаљење и пуцање трбушне марамице. Све је то убрзо довело до сепсе, после чега је преминуо.

Министар Стефановић је гостујући на РТС и прецизирао да је Ристић ухапшен око 17 сати и да је у притвору.
"Полиција је пре пола сата ухапсила осумњиченог за убиство Ранка Панића. Дакле, после шест година пронашли смо човека за кога верујемо да је то починио", рекао је Стефановић. Он је прецизирао да је осумњичен Никица Ристић, који је припадник Жандармерије, а он се тренутно налази у притвору, који му је одредио суд.

Министар Стефановић није желео да излази са појединостима тог истраге, али је рекао да је посебно поносан што ништа о тој теми није "исцурело" у јавност.
"Радили смо једну веома добру и чврсту истрагу која је била потпуно затворена и где су људи радили професионално и тек када смо направили резултат изашли смо у јавност", навео је Стефановић. Он је подсетио да је Влада Србије обећала грађанима да неће бити недодирљивих, те да хоће да сва дела, без обзира из које су године буду разоткривена и да они који су нешто починили буду изведени пред правду.

Ранко Панић је тешко повређен у сукобима током протестног митинга који је Српска радикална странка организовала у Београду 29. јула 2008. године. Панић је са тешким телесним повредама примљен у Ургентни центар дан касније, а преминуо је 15. августа. Лекари су утврдили да је задобио тешке повреде приликом ударца у стомак, због чега му је пукло дебело црево.

Извор: Курир
1731