Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ВЕЉОВИЋ ШТИТИ БОГИЋЕВИЋА ОД ЗАТВОРА: Тајкун му запослио сина и плаћа га 20.000 евра!

Милорад Вељовић ставио у фиоку криминалне радње Мирослава Богићевића, газде „Фармакома“, који је оштетио државу за више од милијарду евраmiroslav-bogicevic-milorad-veljovic-1405796911-537613БЕОГРАД - Иако се очекивало да ће Мирослав Богићевић бити међу првима иза решетака откако је почела борба против корупције, овај Шапчанин се и поред бројних финансијских афера и даље третира као успешан бизнисмен, а у оваквом статусу га држи директор полиције Милорад Вељовић, сазнаје Курир.

Привилегован положај Богићевића код првог полицајца Србије поклапа се са чињеницом да Вељовићев син Немања ради за овог тајкуна, у представништву његове фирме у Русији, где је плаћен 12.000 евра. Уз то, како сазнајемо, Вељовићу јуниору је плаћен и стан у висини од 8.000 евра у елитном московском насељу, а он и не долази на посао.

Цигла по цигла

Извори Курира из полиције тврде да ово није једини разлог што је њихов шеф заташкао умешаност Богићевића у афере са Агробанком, Привредном и Унивезал банком, већ да је Шапчанин „уградио“ и неку циглу у изградњу бројних приватних полицијских кућа.

- Због тога не треба да чуди што је овај човек и даље на слободи, иако је у црно завио 26 банака, државу и своје запослене. Наиме, према незваничним подацима, Богићевић је све њих оштетио за преко милијарду евра. Штету је направио и у међудржавним уговорима Русије и Србије, јер је узео 160 милиона евра као аванс за извоз хране, али је у Руску Федерацију извезао само обећање и у Москву послао Вељовићевог сина, као директора представништва компаније - тврди извор Курира из полиције.

Да је то тачно, потврдио нам је и Д. М., доскорашњи радник „Фармакома“ у Москви.

- Немања Вељовић Богићевића месечно кошта најмање 20.000 евра. Дакле, није мала свота којом је Вељовић условљен да буде чувар Богићевићевог блага и слободе. Поред тога, Богићевић је нама у Москви причао да је „помогао“ Вељовићу у изградњи неких некретнина. Запослени су се жалили на нерад Вељовићевог сина, али Богићевић нам је рекао: „Будите срећни док је он ту“.

Подсетимо, иако је најављено да ће се преиспитати привилеговани положај Богићевића за време власти ДС ништа се у истрази не помера с мртве тачке.

Привилегије

Стручњаци тврде да Мирослав Богићевић има заштиту.

- Просто је немогуће да овај човек није под истрагом јер је умешан у готово све финансијске афере. Очигледно је да му неко пружа логистику. Ако постоје назнаке да је то директор полиције, онда је то озбиљно упозорење за државу - каже стручњак за привредно право Александар Стојановић.

На позиве и поруке нису нам одговарали ни Богићевић ни Вељовић.

Сумњиво имовина без порекла 
ОДАКЛЕ МИЛОРАДУ ВЕЉОВИЋУ ВИЛЕ

Наш извор из полиције каже да је неопходно да се испита легалност стечене имовине првог српског полицајца.

- Вељовић се игра тајним досијеима и судбинама људи. Његова фиока је ризница плаћених тајни коју ће, ваљда, нека власт отворити. Нека се утврди чијим су парама Вељовићи саградили две куће на Голији, у непосредној близини базе Жандармерије, која даноноћно води рачуна да незвани гости не прођу поред њих. А градња на том месту је забрањена! Жандарми чувају и његову кућу у Сурчину, тачније на Лединама. Ко год му је понудио стан, „за децу, није за њега, њему не треба“, прихватио је, да се дародавац не наљути.

БИА, снајка, БИА
РОДИЋ РАДИО ЗА БОГИЋЕВИЋА

У процес откупа „грехова“ Мирослава Богићевића укључен је и некадашњи директор БИА и министар одбране, Шапчанин Небојша Родић.

- Родић је као адвокат заступао фирме Мирослава Богићевића и омогућио и кооперативност шабачког боса, па је овај након готово најављеног хапшења „васкрсао“ - објашњава наш извор.

Вељовићеве афере

- Вељовић заштитио криминал заменика начелника УКП Богдана Пушића, који је рекетирао власника „Пиваре МБ“ Богдана Родића са 30.000 тадашњих марака
- Вељовић ухапсио Џајића по налогу Мирослава Мишковића
- Мишковић дао стан Вељовићу у Белвилу
- Вељовић запослио на црно свог кума Микија Антонијевића
- Вељовић стопирао истраге против Горана Јешића и других Ђиласових кадрова
- Вељовић делио службене лаптопове на свадбама
- Вељовић и Ћазим Османи сусрели се у хотелу
- Вељовић допустио Шарићу да купи пола Србије

Извор: Блиц
1753