Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ВЕЛИКО СРЦЕ СРПСКОГ ПОЛИЦАЈЦА: Деца су се тресла од зиме, морао сам да их нечим покријем!

Лежали су на поду. Видео сам да девојчицина глава пада не бетон, морао сам да им приђем, прича Марјан Ђорђевић, српски полицајац чији је хумани гест обишао свет marjan-dhordevic-policajac-zandarm-deca-1446501032-776141 БЕОГРАД - Тест људскости пред којим се цела Европа нашла у мигрантској кризи српски полицајци прошли су с чистом десетком! Свет је обишла још једна дивна слика хуманости из Прешева на којој новосадски жандарм Марјан Ðорђевић (35) покрива промрзлу децу, а овај скромни полицајац поручује за Курир да је само радио свој посао најбоље што уме.

Ђорђевића је, а да он то није ни знао, усликала хуманитарац Рејчел Томпсон из Велике Британије и фотографију је, уз дирљиву поруку, поставила на свој Фејсбук профил.

Племенит и скроман

- Ово је један од најемотивнијих тренутака које сам доживела у Прешеву у Србији. Деца су била напољу и спавала су прекривена ћебићима док су њихови родитељи чекали да се региструју. Полицајац је видео да је девојчици глава била на поду, па јој је пришао и нежно јој ставио ћебе под главу, а потом ушушкао осталу децу. Тај призор ме је умало расплакао - написала је Рејчел.

Жандарм Ђорђевић није знао да је на слици која је обишла свет. - Само сам радио свој посао. Поступио сам као жандарм и као човек. Ваљда би и свако други тако учинио. Тог дана је било баш хладно, дувао је јак ветар и осећало се како зима улази у кости. Дошла је група избеглица с децом. Родитељи су отишли да се региструју, а дечица су легла на хладан бетон. Тресли су се, али су држали очи затворене. Видео сам да девојчицина глава пада не бетон и морао сам да приђем да је подигнем и покријем - прича Марјан за Курир.

У том тренутку, сетио се и своје једанаестомесечне ћеркице. - Човек не може да огугла на такве призоре. Виђамо их сваки дан како долазе уморни, гладни и промрзли, и увек је једнако страшно. Бар док су овде, треба да им олакшамо - поручује хумани жандарм.

Многи изгубили све

Од почетка избегличке кризе српски полицајци раде прековремено и никад не питају зашто остају дуже: - Стресно је и тешко, али ја код куће имам супругу и ћеркицу, а ти људи више немају дом, а многи од њих ни породицу.

Српски понос СВИ ХВАЛЕ НАШЕ ПОЛИЦАЈЦЕ

Ово није први пут да слика хуманости српских полицајаца одушевљава свет. Фотографија Реџепа Арифија са сиријским дечаком у очинском загрљају у Прешеву недавно је изазвала талас емоција на друштвеним мрежама. Дирљиву фотографију објавила је новинарка ББЦ Менвин Рана уз пратећи текст: „Сиријци су пуни хвале за српску полицију. Кажу да су српски полицајци добри и да су први који се према њима не понашају као да су животиње.“

Извор: Курир

1671