Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ВЕЛИКА БРУКА ПОЛИЦИЈЕ: Начелник МУП-а пијан слупао службени ауто, колега фалсификовао извештај!

Полицајчев пропуст откривен је баш захваљујући начелнику Сектора за ванредне ситуације МУП –а Србије Жарку Дамњановићу који је руководиоцима саобраћајне полиције презентовао записник којим је поткрепио своје наводе да није био пијан. tel Саобраћајни полицајац ПУ Ниш Д.З. суспендован је и против њега је покренут дисциплински поступак јер је у записник о увиђају удеса који је изазвао начелник Сектора за ванредне ситуације МУП –а Србије Жарко Дамњановић уписао да је возач био сасвим трезан.

Међутим, контролом документације утврђено да је уместо 0.0, колико је било наведено у записнику, Дамњановић у крви имао 1.12 промила алкохола.

Полицајчев пропуст откривен је баш захваљујући Дамњановићу који је руководиоцима саобраћајне полиције презентовао записник којим је поткрепио своје наводе да није био пијан.

Међутим, када је упоређена остала документација сачињена о овом случају, установљено је да је нетачан податак о степену алкохолисаности.

До несреће је дошло у понедељак око 18 сати у атару Села Јасеновик, док се Дамњановић враћао у Ниш после обиласка завејаних сврљишких села. Како је утврђено, он је службеним возилом МУП –а Србије “пежо” слетео с пута услед брзе вожње. Дамњановић није претрпео никакве повреде а штета на возилу је процењена на 50. 000 динара.

Начелник Полицијске управе Срђан Грекуловић наглашава да је ово доказ да нико неће бити амнестиран за кршење закона.

- Због сличног пропуста у раду пре два дана сам суспендовао и заменика командира саобраћајне полиције. Полиција не сме никоме гледати кроз прсте па ни када се о закон огреше њихове колеге.Возачи могу да очекују још строжије контроле, али и казне узимајући у обзир најаву министра Небојше Стефановића о изменама Закона о безбедности саобраћаја – казао је Грекуловић.

Извор: Телеграф

1680