Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.187

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

Ухапшени полицајци, судија – укупно 46 особа ВИДЕО

Београд -- Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић саопштио је да је ухапшено 15 саобраћајних полицајаца у групи од укупно 46 ухапшених. 141051310256ebe8573453b341263707_v4_big Они су ухапшени због сумње да су извршили кривично дело примања и давања мита, а додао је и да је ухапшено још неколико лица због различитих кривичних дела, углавном због злоупотребе службеног положаја и проневере новца.

Акција "Скенер": Лисице и Зорану Његушу У Швајцарској ухапшен Иван Адровац Широком акцијом хапшења, како је рекао министар у техничком мандату, обухваћено је укупно 46 особа осумњичених за привредни криминал и прање новца.

Стефановић је рекао да се ухапшени терете да су оштетили буџете Републике Србије, АП Војводине и више општина у Србији за седам милиона евра.

Министар унутрашњих послова је прецизирао да су међу ухапшенима припадници саобраћајне полиције, њих петнаесторица, који су извршили кривично дело примања мита, чиме је причињена материјална штета од три милиона динара.

Ухапшен је и судија за прекршаје у Гучи, као и службеница Фонда ПИО, за коју се сумња да је уносила фиктивни радни стаж појединим грађанима, чиме је буџет оштећен за 4,5 милиона динара.

Истакао је и да је ухапшено пет особа које су осумњичене да су од 2009. до данас извршиле више кривичних дела прања новца.

Извор: Б92

1658