Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.187

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

УХАПШЕН ОСУМЊИЧЕНИ ЗА БАЦАЊЕ БОМБЕ Полицајац наручио напад на судију!

Полиција је расветлила бомбашки напад на судију Драгана Пауновића из суда у Кучеву, на чију је породичну кућу у ноћи између 18. и 19. марта 2016. године, око поноћи, бачена бомба и ухапсила две особе, сазнаје „Ало!“. hap1 Како наш лист сазнаје, због сумње да је на породичну кућу судије Пауновића, у месту Нересница код Кучева, бацио бомбу кашикару, ухапшен је Младен Војкић (38), а иза решетака нашао се и наручилац овог бомбашког напада, полицајац Саша Пауљесковић (43).

- Напад на судију наручио је Пауљесковић, који није био задовољан како судија води бракоразводну парницу коју је он водио са својом женом. Он је умислио да судија ради њему на штету и суди у корист супруге од које се разводи и са којом има малолетну ћерку и сина. Он је потом ангажовао Младена Војкића да баци бомбу и заплаши судију. Платио му је 500 евра и дао му је бомбу, коју је Младен бацио на судијину кућу - каже саговорник „Ало!“ близак истрази. hap2 Неколико месеци касније, истражни органи су ушли у траг бомбашу, који је одмах признао шта је урадио.

- Војкић је одмах пропевао у полицији и рекао ко је наручилац. Обојица су ухапшени и одређен им је притвор до 30 дана - додаје извор нашег листа.

У бомбашком нападу, срећом, нико није повређен, иако су у кући били судија и чланови његове породице. Од експлозије је кућа знатно оштећена. Судија Драган Пауновић је судија Основног суда у Пожаревцу, а ради у судској јединици у Кучеву.

Мистериозна смрт

Судија Небојша Симеуновић, који је у октобру 2000. одбио да изда налог за хапшење рудара из „Колубаре“ који су се побунили против Слободана Милошевића, као и Бориса Тадића, Небојше Човића и других лидера и активиста (ДОС), последњи пут је виђен 6. новембра 2000, па се сумња да је нестао следећег дана. Његово тело пронађено је 3. децембра те године на обали Дунава између хотела „Југославија“ и Ушћа, али узрок нестанка и смрти су мистерија. Последњим медицинским вештачењем урађеним на ВМА 23. марта 2012. утврђено је да се ексхумацијом не би могле утврдити нове чињенице. „Небојшу су ликвидирали монструми из Државне безбедности, зато што није пристао да послуша њихово наређење и наложи хапшење рудара „Колубаре“, Тадића и Човића - изјавила је медијима Јелена Симеуновић, судијина сестра.

Кашикаре убиле две особе

У марту 2008. године убијен је Драгиша Цвејић, председник Општинског суда у Књажевцу. Он је страдао када је отворио капију свог дворишта, после чега је активирана кашикара, закачена за врата. Због сумње да је поставио бомбу, ухапшен је Љубиша Тошић (75), који је био оптужен и за убиство Радице Лукић (57), супруге Велимира Лукића, старешине Општинског прекршајног већа у Књажевцу. Тошић је хтео да убије судију Цвејића и Лукића јер су спор у износу од око 1.000 динара пресудили у корист његове бивше супруге.

Извор: Ало

1653