Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

У одвојеним акција ухапшено 11 особа, разбијена најјача криминална група у Војводини

Припадници Министарства унутрашњих послова у више одвојених акција ухапсили 11 особа због сумње да су починиле различита кривична дела од убистава, покушаја убиства до продаје наркотика и бекства из затвора. Разбијена најјача криминална група у Војводини, која стоји иза извршења најтежих кривичних дела попут убистава и продаје и кријумчарења наркотика... dsc_1930 Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да је полиција у више одвојених акција ухапсила 11 особа због сумње да су починиле различита кривична дела од убистава, покушаја убиства до продаје наркотика и бекства из затвора и додао да су међу ухапшенима и чланови најјаче криминалне групе која је деловала на територији Војводине.

Стефановић је на конференцији за новинаре у „Палати Србија“ прецизирао да су припадници Министарства унутрашњих послова, након вишемесечне и детаљне истраге, разбили најјачу криминалну групу у Војводини, која стоји иза извршења најтежих кривичних дела попут убиства и продаје и кријумчарења наркотика.

„Полиција наставља одлучну акцију против организованог криминала, што потврђује и неколико акцијa које смо имали широм Србије. Континуитет који имамо гарантује да не постоји криминал који ће остати недирнут и да се људи који се баве криминалом у Србији не могу осећати сигурно“, истакао је Стефановић.

Министар је прецизирао да је полиција у овим акцијама запленила и око 42 килограма наркотика, претежно сканка, открила лабораторију за производњу дроге и већу количину оружја и муниције.

Говорећи о хапшењу криминалне групе које је деловала на територији Војводине, Стефановић је навео да је полиција, због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, ухапсила вођу ове групе А.К. (1990) и још пет чланова.

Ухапшени су Б.Д. (1981), Р.К. (1975), Љ.М. (1969), С.К. (1984) и Н.Д. (1989).

Министра је објаснио да је код осумњичених пронађено 42 килограма наркотика, претежно сканка и мања количина кокаина, као и илегална лабораторија за производњу дроге у којој је пронађен засад са око 900 биљака.

„Вођа групе А.К. и осумњичени Б.Д. ухапшени су приликом претреса аутомобила „ренџ ровер“, који је служио за транспорт и даљу продају наркотика, а у коме је у томе тренутку пронађена извесна количина дроге“, рекао је Стефановић и додао да су остали чланови криминалне групе осумњичени да су покушали да прокријумчаре два и по килограма сканка у Мађарску.

Министра је објаснио да је илегална лабораторија пронађена је у кући осумњиченог Н.Д. и додао да је током акције, полиција у кући, осумњиченог вође криминалне групе А.К. пронашла још једног припадника В.Ш. (1994), који се сумњичи да је јула ове године у Суботици убио М.М.

За В.Ш,, како је објаснио, расписана је потерница и од стране новосадског Вишег суда због издржавања затворске казне на коју је осуђен због покушај убиства Р.М. 2012. године у Новом Саду.

Стефановић је додао да је против осумњиченог А.К. , полиција поднела и кривичну пријаву због помоћи извршиоцу након извршеног кривичног дела.

Министар полиције је указао и да су припадници Управе криминалистичке полиције расветлили и покушај убиства С.К. и В.В. у Новом Саду, припадника једног од најјачих криминалних кланова на територији бивше Југославије.

„Због сумње да је један од починилаца овог кривичног дела, полиција је , након прикупљених неоспорних доказа, поднела кривичну пријаву против С.В. (1982) . Полиција наставља рад на утврђивању идентитета и проналаску осталих лица која су саизвршиоци у извршењу овог кривичног дела“, рекао је Стефановић и додао да се осумњичени С.В. налази у притвору у Републици Српској, због сумње да је у октобру ове године убио М.Л. на подручју источног Сарајева.

Говорећи о заплени оружја и муниције, Стефановић је истакао да је полиција у Панчеву ухапсила Г.В (1951), због постојања основа сумње да је починио кривично дело крађа оружја и дела борбених средстава.

„У акцији је заплењено 11 пушака, од чега су три аутоматске калибра 7,62 милиметра, две полуаутоматске пушке калибра 7,9 милиметра, два карабина, четири малокалибарске пушке калибра 22 милиметра, две ручне бомбе М - 75, два оптичка нишана, пригушивач, девет оквира за муницију, око 5.000 комада муниције разног калибра и четири детонаторске каписле“, прецизирао је министар полиције.

Он је додао да је значајна количина оружја заплењена и у Сурчину и Старој Пазови, где је код браће Ј.Г. (1979) и Ж.Г. (1985), пронађен пушкомитраљез, аутоматска пушка, сачмарица, две пушке ручне израде, пиштој, две бомбе М-52, 11 детонатора, три каписле и већа количина муниције различитог калибра.

Припадници Министарства унутрашњих послова, како је рекао Стефановић, ухаписли су у једном стану у Београду И.Б. (1988), за којима је била расписана потрага због бекства из затвора јула ове године, где се како припадник криминалне групе налазио на издржавању затворске казне, на коју је осуђена због извршења више кривичних дела разбојништва 2010. године.

Стефановић је похвалио све припаднике Министарства унутрашњих послова који су учествовали у овим акцијама и истакао да су у њима постигнути значајни резултати који показују да полиција неће дозволити да било које кривично дело прође некажњено.

Извор: МУП

1672