Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

СУЗАВЦЕМ НА ПОЛИЦАЈЦЕ Државна старлета нуди нагодбу

Државна старлета Душица Јевђеновић (26) спремна је да призна кривицу за напад на полицајце који су приводили њеног брата Ивана у јуну 2015. године. blicstarleta То је на јучерашњем рочишту изјавио поступајући тужилац Трећег основног тужилаштва, које у овом предмету гони Душицу и њеног брата.

Наиме, тужилац је судију Трећег основног суда упознао са предлогом који му је упутила одбрана Јевђеновића, а у ком се наводи да окривљени нуде споразумно признање кривице.

Ипак, тужилац је рекао да је ову понуду добио пре свега неколико дана, те да ће му требати још најмање десетак дана да се о њој изјасни.

Уз то, како „Блиц“ незванично сазнаје, у „понуди“ коју су адвокати презентовали тужилаштву, не наводи се ни казна коју би Душица била вољна да одслужи у оквиру споразума о признању кривице, као ни да ли је спремна да иде у затвор или би казну радије одлуживала у кући, са наногицом.

Иначе, јучерашње рочиште је одложено, с обзиром на то да се Душица на њему није појавила.

Она је преко свог адвоката суду доставила медицинску документацију којом је оправдала свој изостанак са суђења. Документација, према речима Душичиних бранилаца, потиче од дерматовенеролога.

Прошлог пута, са суђења је изостао Иван Јевђеновић, и то због тога што није стигао у судницу у заказано време.

Треће основно тужилаштво, подсећамо, оптужницом је затражило казну од 12 (Иван), односно 18 (Душица) месеци затвора.

Душица Јевђеновић (26), некадашња саветница у Министарству спољних послова, окривљена је да је у јуну прошле године сузавцем напала полицајце који су приводили њеног брата Ивана, који им је претходно претио гасним пиштољем.

Током интервенције Јевђеновићева је вређала полицајце, говорила им да не знају с ким се каче и претила им дипломатским пасошем. Затим је полицајца Бојана Миленковића испрскала сузавцем, услед чега се овај, према његовом исказу, онесвестио.

Јевђеновићевој, иначе, ово није једини бахати испад, с обзиром на то да је (у току службовања у МСП) била гоњена и за једну саобраћајку коју је изазвала.

Бахате претње и њеног брата

На отварању главног претреса у овом случају, у септембру ове године, поступајући заменик тужиоца Трећег основног тужилаштва прочитао је наводе оптужнице, у којој стоји и да је Иван Јевђеновић претио полицајцима гасним пиштољем, а након што су му га избили из руке претио им је речима: „Пи... пандурске, кога ви хапсите? Скинућу вам униформе!“.

Извор: Блиц

1676