Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

СУДСКА БРЉОТИНА Манијак који је полио бензиом и запалио себе и двојицу полицајаца ОСЛОБОЂЕН КРИВИЦЕ?!

Апелациони суд укинуо је пресуду и исправио брљотину судије Трећег основног суда Александра Вељића, који је пиромана Предрага Лејића (40) ослободио кривице да је изазвао општу опасност, када је испред "Паркинг сервиса" на Старом сајмишту полио бензином и запалио себе и двојицу полицајаца у фебруару прошле године. Untitled-1 Скандалозна порука коју је јавности послао судија Вељић када је ослободио кривице подивљалог возача који је запалио себе и полицајце јер му је паук двапут однео кола због непрописног паркирања, срећом, биће исправљена.

Апелациони суд укинуо је ту пресуду и наложио да се суђење понови због "битних повреда одредби кривичног поступка".

Како "Блиц" сазнаје, судија Вељић је у својој пресуди оценио да поливање бензином и паљење полицајаца на пуном паркингу, заправо не представља дело изазивање опште опасности.

Апелациони суд је међутим, уважио жалбу тужилаштва које сматра да је доказало Лејићеву кривицу да је с предумишљајем повредио и себе и полицију, те да је постојала опасност да у његовом дивљању буде повређен још неко. Примарни доказ је управо сведочење повређених полицајаца, али и налази и мишљење вештака који су навели да је пироман у тренутку инцидента био урачунљив. Ново суђење пироман ће чекати на слободи јер му је по сили закона изрицањем првостепене ослобађајуће пресуде укинут и дотадашњи притвор. Тако се пироман богатог криминалног досијеа, који му је отворен још као малаолетнику и то због убиства из 1992, нашао на слободи због суманте одлуке судије.

Његова ноншаланција према овом незапамћеном инциденту и повређеним полицајцима доживела је врхунац пре неколико дана, када је почетак поновљеног суђења заказао тек за средину септембра - пет месеци након што му је бламантна пресуда укинута.

До инцидента је дошло нкон што се Лејић се истог дана у фебруарау прошле године, у року од неколико сати, два пута непрописно паркирао па су му оба пута радници „Паркинг сервиса“ однели аутомобил.

Прву казну није ни платио пошто је аутомобилом развалио рампу на депоу на Старом сајмишту. Када му је паук други пут однео аутомобил, Лејић се на истом депоу полио са две боце бензина и запалио. Од тог пира покушали су да га одговоре двојица дежурних полицајаца, али је и њих у том комешању полио бензином и запалио.

„Стани, лези!“, викнуо сам му. Затим сам на њега набацио јакну како бих угасио буктињу која му је захватила груди, шаке и главу! Кожа му се љуштила с руку - тако је тада за „Блиц“ М. Н., радник „Паркинг сервиса“ описао акцију спасавања запаљеног полицајца.

Извор: Блиц

1668