Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Стефановић: Важно поверење грађана у полицију

На платоу испред Палате „Србија” неколико јединица МУП-а је грађанима представило свој рад, у оквиру акције „Полицајац у заједници”, којој је присуствовао и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, уз поруку да ће полиција увек штитити грађане и показати да је јача од сваког криминалца.

[caption id="attachment_7347" align="alignnone" width="700"]Beograd, 3. aprila 2016 - Ministar unutrasnjih poslova Srbije Nebojsa Stefanovic govori na danasnjoj akciji "policajac u zajdnici" na platou ispred palate Srbija u okviru koje je obisao punktove organziacionih jedinica MUP-a. FOTO TANJUG / OKSANA TOSKIC / bb Beograd, 3. aprila 2016 - Ministar unutrasnjih poslova Srbije Nebojsa Stefanovic govori na danasnjoj akciji "policajac u zajdnici" na platou ispred palate Srbija u okviru koje je obisao punktove organziacionih jedinica MUP-a. FOTO TANJUG / OKSANA TOSKIC / bb[/caption]

Циљ акције је да се кроз дружење и едукацију, приближи рад полиције грађанима, посебно младима и деци, а грађанима су свој рад представили припадници Управе полиције, Управе саобраћајне полиције, Полицијске управе за грда Београд, Сектора за ванредне ситуације, Жандармерије и Специјалне антитерористичке јединице (САЈ).

Пажњу најмљађих, али и оних мало старијих, највише су привукли припадници коњичке јединице, али и „Жандармерије” који су им дозволили да „завире” у возила и пред њима демонстрирали неколико показних вежби.

У обраћању присутнима, министар Стефановић је истакао да је важно да грађани стекну поверење у полицију, али и указао да је то двосмерно, односно да полиција радом и залагањем мора да заслужи поштовање грађана.

„Ови младићи и девојке у униформама, али и они ван униформи, у претходне две године показали су да могу брзо и ефикасно да делују и да њихов рад даје резултате”, рекао је Стефановић.

Он је истакао да је малолетничка деликвенција смањена за 20 одсто, број погинулих у саобраћајним несрећама за 18 одсто, а укупна стопа криминала за 9,4 одсто, уз повећане заплене наркотика.

„Радимо на томе да сви грађани буду сигурнији”, поручио је Стефановић и додао да је важна интеракција са грађанима, који треба да осећају да је полиција ту да их заштити.

Он је подсетио да је у последње две године организован већи број сличних манифестација, у већини места, како би се рад полиције приближио грађанима, а посебно је истакао акције у школама, у оквиру којих је школарцима објашњено шта је улога полиције, али и које опасности њих вребају и како да им се одупру.

Стефановић је нагласио да полицајци морају бити честити, исправни, некоруомпирни, озбиљни људи, који раде свој посао и штите безедбност сваког човека у земљи.

„Важно је да радимо заједно, јер само тако можемо победити свако зло. Полиција ће се увек наћи у заштити свог народа и бити уз њега. Показаћемо да смо јачи од сваког криминалца”, истакао је Стефановић.

Министар је данас поделио и награде, таблет рачунаре, ученицима који су се у акцијама „Полицајац у заједници” у школама највише истицали, преноси Танјуг.

Извор: Политика

1677