Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

СТЕФАНОВИЋ: Ускоро нови начелници полицијских управа!

Максимални напори су уложени да би обични људи осетили већу сигурност на улици и да би осетили да се промене које се дешавају у полицији дешавају на начин да би полиција била ефикаснија, рекао је он

nebojsa-stefanovic-1402342129-512623

БЕОГРАД- Министар полиције Небојша Стефановић најавио је да ће у наредних неколико недеља бити именовани начелници појединих полицијских управа.

Стефановић и као највећи успех у првих 100 дана Владе наводи већу сигурност на улици.

“ Максимални напори су уложени да би обични људи осетили већу сигурност на улици и да би осетили да се промене које се дешавају у полицији дешавају на начин да би полиција била ефикаснија. Максимално се посвећујемо борби против организованог криминала и наркотика. То је оно што је део одговора на ваше питање. Нисам задовољан количинама дроге које откријемо и заплењујемо и мислим да ти путеви дроге морају много ефикасније да се пресецају и много ефикасније да радимо , рекао је Стефановић..

Он је на питање о смени начелника о чему је и премијер јавно говорио да су неки од њих поштени и добри полицајци па се стварила конфузија због чега су смењени и да ли ће се све завршити само на њиховој смени

“ Једноставно, нико овде нема гарантовано место, ништа се овде за некога не чува, нити му је то обећано или ће то обављати до краја свог живота или пензије, или да га наследи неко кога он хоће. Полиција је државни орган који инсистира на добрим резултатима и већ видим да ћемо у наредних месец дана или да кажем у наредних неколико недеља моћи да имамо и именовања нових начелника у одређеним управама, а негде то неће бити они који данас врше ту дужност, каже он.

У интервјуу на питање да ли полиција ситражује постојање новог нарко клана рекао:

” Морали смо да почнемо од ствари које су нам доступне као државним органима. Наравно да је штета што немамо из претходног периода једну такву истрагу која би указала на можда више информација, али то неће зауставити нас да кроз једну озбиљну истрагу утврдимо да ли и колику имовину он поседује, да ли је та имовина стечена на законит начин, и да ли је стечена извршењем неког кривичног дела. Наравно то ће омогућити проширивање истраге, као што сте рекли, уколико се покаже да је неко кривично дело у питању и да ли је ту било помагача.

Извор: Курир
1727