Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Стефановић тражио од Еулекса да приведу убице жандара

Министар унутрашњих послова Републике Србије Небојша Стефановић у разговору са шефом Мисије Еулекса на Косову Габријелом Меучијем изразио је очекивање да ће осумњичени за убиство српског жандарма Стевана Синђелића ускоро бити пронађени и приведени правди. 514095_stefanovic110914ras-foto-oliver-bunic87_f - Србија има одређена оперативна сазнања о трагичном убиству Синђелића и инсистирамо да се почне са истрагом, да она у наредном периоду буде завршена и да осумњичени буду процесуирани - нагласио је Стефановић указавши да је реч о злочину без преседана.

Министар Стефановић је шефу Еулекса предао доказе до којих је српска страна дошла у овом случају.

Стефановић и Меучи сложили су се да је неутралан статус Еулекса од великог значаја за поверење свих грађана у покрајини.

- У интересу Србије је да стање безбедности на територији Косова и Метохије буде стабилно и да се оствари пуна сигурност српског становништва у покрајини - рекао је Стефановић.

Стефановић и Меучи разговарали су о мерама које је неопходно предузети како би се решио проблем илегалних миграција, али и недозвољена трговина акцизним производима и наркотицима преко административне линије.

Шеф Еулекса на Косову и Метохији Меучи рекао је да ће Мисија интензивирати истрагу у случају убиства жандарма Синђелића.

- Сва отворена питања решавамо кроз координацију и размену информација - навео је Меучи и додао да ће у наредном периоду бити интензивирана размена информација између Мисије и српских институција како би се спречили покушаји трговине акцизним производима и наркотицима.

Извор: Блиц

1680