Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Стефановић: Повећање пореза алтернатива рационализациjи

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић изjавио jе данас да рационализациjа у полициjи ниjе лак посао, али да мора бити спроведена jер jе алтернатива подизање пореза грађанима. 271207_nebojsa-stefanovic-beta_f БEOГРAД - Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић изjавио jе данас да рационализациjа у полициjи ниjе лак посао, али да мора бити спроведена jер jе алтернатива подизање пореза грађанима.

Стефановић jе, одговараjући на питања новинара после прославе Дана Kриминалистичко-полициjске академиjе, рекао да они коjи критикуjу поступак рационализациjе раниjе изjављивали да jе администациjа у полициjи превелика, прегломазна и прескупа, а, с друге стране, кад се крене у таj поступак, "ни то им не ваља".

"Поставља се питање шта у ствари хоћете. Jа бих наjвише волео кад бих могао да кажем: хаjде да примимо 50.000 нових људи у полициjу, али да ли бисмо то могли да платимо - не бисмо", рекао jе Стефановић.

Oн jе додао да се поступак рационализациjе наставља, да руководство полициjе жели да буде потпуно сигурно да jе све урађено у складу са законом и да нико не буде оштећен, али да се истовремено испуни захтев владе у складу са максималним броjем запослених у jавном сектору.

MУП истражуjе напад на потпредседника Ромске партиjе

Mинистарство унутрашњих послова покренуло jе истрагу у вези са нападом на потпредседника Ромске партиjе Драгана Новаковића и већ постоjе трагови коjи би у наредних неколико дана могли да расветле шта се догодило, рекао jе Стефановић.

Стефановић jе, одговараjући на питања новинара, рекао да jе полициjа случаjу приступила озбиљно и да ће истрага показати шта се догодило.

"Kако ме директор полициjе данас обавестио, наши оперативци већ имаjу неки помак у истрази", поручио jе Стефановић.

Ромска партиjа саопштила jе jуче да jе непозната особа "покушала атентат" на потпредседника те странке Драгана Новаковића у ноћи између суботе и недеље, 6. и 7. фебруара, када су на точковима његовог аутомобила намерно одврнута два шрафа, а остали шрафови ослабљени.

Извор: Тањуг

1670