Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Стефановић: Постоје докази против Космајца

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да је полиција дошла до одређених доказа у истрази против Драгослава Космајца који је означен за највећег нарко дилера у Србији.

nebojsa-stefanovic-foto-marina-lopicic-1401483100-507101

Стефановић је, гостујући у Јутарњем програму ТВ Пинк, рекао да је полиција у истрази пошла од имовине Драгослава Космајца и да из те истраге иду остале које се сада спроводе.
"Ми већ сада имамо неке елементе за различите стрвари. Када будемно спремни да изађемо с конкретним чињеницама и када будемо заокружили истрагу, обавестићемо јавност", истакао је Стефановић, не желећи да изнесе конкретне детаље у вези с том истрагом.

Министар је казао и да је формирана радна група која ради на новом Закону о полицији, чија ће основна новина бити каријерно напредовање.

Према његовим речима, то ће значити да нико неће моћи одмах по доласку у Министарство да постане начелник неке управе, без довољно знања и искуства.
"Они људи који су годинама кроз каријеру без икаквих мрља напредовали, они ће бити промовисани, остали ће морати да заслуже и неће моћи да напредују мимо правила", прецизирао је Стефановић.

Министар је навео да су смене у полицији биле неминовност због незадовољавајућих резултата, али да суштинска реформа полиције није у кадровским, већ у системским променама.

Стфановић је указао да је смањен криминалитет на улицама великих градова, пре свега Београда, за готово 20 одсто и да се сада најинтензивније ради на борби против организованог криминала.

Стефановић је, говорећи о првих 100 дана рада министарства на чијем је челу, најавио да ће до краја године МУП уштедети више од милијарду динара.

Само саобраћајна полиција у последња два месеца уштедела је 25 одсто горива, а у том периоду за 250 одсто повећан је број лица која су ухваћени да су возили под дејством алкохола или да су учинили неки други прекршај, прецизирао је Стефановић.

Он је најавио да ће полиција бити више враћена у месну заједницу, подсетивши да је раније скоро свака месна заједница или свака улица имала свог позорника и да ће у свако место, где се извршавају кривична дела, бити упућен довољан број полицајаца.

Истрага о Тијанином нестанку се свакодвевно појачава

Стефановић је изјавио и да се истрага о нестанку Тијане Јурић свакодвевно појачава и да се ради у свим могућим правцима. 

Стефановић је рекао да је Тијана Јурић тежак случај, јер постоји више могућих праваца истраге. 

Ангажован је шеф криминалитета за Србију, београдска криминалистичка полиција и комплетна екипа је из Београда већ прве ноћи отишла у Бајмок и у Суботицу и почела са радом, истакао је Стефановић.

Министар унутрашњих послова је објаснио да су код канала, где је Тијана нестала, односно путића, пронађене патике и један вештачки нокат, али да је проблем што се одмах те ноћи појавило неколико стотина мештана, који су изгазили то месо, што је у великој мери успорило истрагу.

Стефановић је истакао да су обавештене и околне државе и "да је дошла екипа из Мађарске, која је донела неке прве индиције да је можда Тијана виђена и тамо".

Министар унутрашњих послова је навео да су праћени сигнали мобилних телефона, да су полицајци на терену и да су обављена испитивања сведока и одређених лица. Током истраге у Бајмоку чак је случајно откривена и једна илегална дестилерија пића, навео је Стефановић.

Стефановић је поручио свима, који имају информације које би могле да доведу до проналаска Тијане, да се обрате полицији.

Петнаестогодишња Тијана Јурић последњи пут је виђена 26. јула у 00.25 цасова, недалеко од Спортског центра "Рата" у Бајмоку.   Извор: Тањуг
1758