Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Стефановић: Полиција контролише сваког мигранта који уђе у Србију

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је вечерас да је и поред великог прилива избеглица са Блиског истока, безбедност Србије стабилна јер полиција контролише сваког мигранта који уђе у земљу. nebojsa-stefanovic-790x454 Како је саопштило Министарство унутрашњих послова, Стефановић је у Младеновцу, на трибини о безбедности грађана, оценио да, с обзиром на строгу полицијску контролу, не постоји могућност да неко од миграната унесе у Србију оружје или експлозивну направу.

"Полиција сваког мигранта који улази у Србију фотографише, узима му отиске прстију и размењује базе података са страним службама. Не постоји могућност да они у нашу земљу унесу оружје или експлозивну направу", казао је министар.

По његовим речима, до данас није забележен ниједан озбиљан безбедносни проблем између миграната и грађана Србије.

"Током ове године, против наших грађана поднете су кривичне пријаве због кривичних дела почињених према мигрантима, пре свега кријумчарења људи. Међу тим нашим грађанима има и полицајаца који су похапшени", казао је Стефановић.

Говорећи о приливу миграната, министар је рекао да је у Србији од почетка године око 500 људи званично затражило азил као и да од тог броја, више од половине у првих седам или десет дана напусти земљу. Он је додао да Србија треба да покаже да је пристојна, достојанствена, хумана, да поштује европске принципе и вредности и да мигрантима помогне, јер су то људи који су из своје земље побегли јер у њој бесни рат.

Према Стефановићевим речима, иако је у региону било терористичких напада, није дошло до њиховог преливања на Србију што је како је навео, резултат "озбиљног" рада безбедносних служби.

"Видели сте шта се дешавало у Куманову, Зворнику. Ниједан дан Србија није имала неки проблем, ниједан град није био угрожен нити становништво изложено експлозијама. То се не дешава само од себе, већ захваљујући озбиљном и огромном раду припадника безбедносних служби", оценио је министар.

1676