Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Стефановић: Полиција има три месеца да изврши задатке

Нови Пазар - Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је данас у Новом Пазару да је свим полицијским управама (ПУ) у Србији дато три месеца да испуне конкретне задатке или ће, у супротном, одговорни бити смењени.

policija-hapsenje-1331738466-136162

Министар је после састанка с челницима ПУ Нови Пазар истакао да полиције у свим градовима Србије очекује сузбијање трговине наркотицима, шверца цигарета, смањење броја свих кривичних дела, као и решавање нерасветљених убистава или покушаја убистава.


"Све полицијске управе у Србији имаће задатак да у наредна три месеца дају свој максимум. Након тога правимо пресек, анализирамо шта је учињено и где још постоје проблеми и ко су одговорни за пропусте. Они који буду радили добро биће унапређени, а они чији резултати не буду адекватни, треба сами да се склоне или ће бити смењени", рекао је Стефановић.


Министар полиције оценио је да је безбедносна ситуација у Новом Пазару "сложена, али стабилна", а да би потенцијални проблем могли да направе људи који се враћају с ратишта у иностранству.
"То није карактеристика само Новог Пазара, али је то један од безбедносних ризика јер ти људи када се врате могу постати претња по безбедност. Србија има озбиљне безбедносне службе које се баве тим проблемом и нећемо дозволити да он ескалира. У овом тренутку нема екстремних изазова, али ћемо наставити да пратимо ситуацију", изјавио је Стефановић.


Министар је додао и да од новопазарске полиције очекује већи ангажман на спречавању уласка илегалних имиграната на територију Србије с Косова, сузбијање трговине наркотицима и шверца акцизне робе.

Извор: Данас

1705