Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Стефановић: Полициjа ће бити модерно и квалитетно опремљена

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић, коjи jе данас присуствовао уручењу донациjе предузећа „Jугоимпорт СДПР“ Специjалноj антитеористичкоj jединици, поручио jе да ће MУП наставити да улаже у полициjу, како би она била модерно, ефикасно и квалитетно опремљена и спремна да обави сваки задатак коjи се пред њу постави. tanjug1 БEOГРAД - Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић, коjи jе данас присуствовао уручењу донациjе предузећа „Jугоимпорт СДПР“ Специjалноj антитеористичкоj jединици, поручио jе да ће MУП наставити да улаже у полициjу, како би она била модерно, ефикасно и квалитетно опремљена и спремна да обави сваки задатак коjи се пред њу постави.

Предузеће „Jугоимпрот СДПР" донирало jе СAJ-у 70 балистичких прслука и 140 заштитних плоча, саопштио jе MУП.

Стефановић jе додао да ће у наредноj години бити настављени проjекти коjи ће омогућити да све jединице полициjе имаjу више опреме, оружjа и технике, што ће допринети већоj заштити живота полицаjца и повећању њихове способности да изврше сваки задатак.

"Специjална антитерористичка jединица jе у претходном периоду показала изузетну оспособљеност и обученост. Учествовала jе у различити активностима, од спречавања деловања различитих организованих криминалних група до упада у нарко лабораториjе“, рекао jе министар полициjе.

Стефановић jе нагласио да су припадници СAJ-а показали да су спремни да одговоре на све изазове и да не постоjи ситуациjа коjу не могу да реше.

"Наш задатак jе да омогућимо да њихова оспособљеност и опремљеност буду на нивоу коjи ће осигурати максималну заштићеност њихових живота. Република Србиjе може да рачуна на њих, као на озбиљну, ударну силу у борби против тероризма и организованог криминала“, истакао jе Стефановић.

Захваливши предузећу „Jугоимпорт СДПР“, министар jе указао да данашња донациjа, представља наставак процеса модернизациjе у опремању СAJ-а и добре сарадње полициjе и те компаниjе.

Заменик директора „Jугоимпорт СДПР-а“ Бранислав Простран истакао jе да ће та компаниjа и убудуће наставити да пружа велики допринос у опремању полициjских и воjних снага.

Простран jе захвалио Mинистарству унутрашњих послова и министру Стефановићу на повратним информациjама о понашању опрема и средстава, коjе производи "Jугоимпорт СДПР“, на терену и у реалним условима, што како jе обjаснио, омогућава да та компаниjа производи бољу и квалитетниjу опрему, наводи се у саопштењу.

Припадници СAJ-а, у оквиру уручења донациjе, извели су показну вежбу симулациjе прилаза и динамичког упада у забарикадирани обjекат, користећи дониране панцирне прслуке. Извор: ТАЊУГ

1708