Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Стефановић похвалио полицију и рекао да неће дозволити нападе на њу

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић захвалио је данас припадницима полиције који су у понедељак учествовали у акцији у Жаркову, која је уследила после пљачке мењачнице у том делу Београда, јер су показали да полиција може брзо и ефикаснода се бори против криминала. 271207_nebojsa-stefanovic-beta_f "Након вишесатне потере и операције коју су полицајци спровели успели смо да дођемо до лица која су извршила то кривично дело и показали да полиција може брзо и ефикасно да изађе на крај са свим облицима криминалитета", навео је министар Стефановић у писаној изјави.

Стефановић је рекао да ни Београд ни Србија неће бити полигон за обрачун криминалаца, који чине различита кривична дела или отимају тешко стечену имовину грађана.

Две особе су ухапшене у београдском насељу Жарково, након пљачке мењачнице, док је једна особа која је учествовала у том разбојништву извршила самоубиство након целодневне опсаде зграде у којој су се сакрили.

Стефановић је, такође, осудио напад на припаднике полиције у Панчеву и нагласио да Србија такво понашање неће толерисати.

"Увек ћемо брзо и ефикасно реаговати и заштити припаднике полиције, тражити од тужилаштва да им се одређују максималне казне и показати да смо земља која поштује право, која поштује дисциплину и која се о припадницима полиције стара", казао је Стефановић.

Полиција у Панчеву ухапсила је раније седам младића након физичког напада на полицајце, који су интервенисали по пријави у Његошевој улици у том граду. Том приликом повређена су тројица полицајаца.

Извор: Блиц

1676