Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Стефановић: Објављујемо РАТ МАФИЈИ, Салета Мутавог убила најорганизованија криминална група на Балкану!

Објављујемо рат мафији, ово ће бити тешка борба у коју полиција и безбедносне службе улазе - рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Он је навео да ће до краја године из МУП бити протеране све особе које су на било који начин у било каквим везама са криминалним структурама. stef1 - Желим да поручим једну ствар кримималницма и бандитима који долазе у Београд и Србије и мисле да на нашим улицама могу да се обрачунвају да ово није њихова прћија. Нећемо дозволити да нашу земљу користи као полигон за своје обрачунавање - додао је министар.

Он је додао да "ту посебно мисли на једну бившу југословенску републику у којој се налази база тих криминалаца".

Стефановић је рекао да ће "држава активирати цео државни апарат да до краја године полицију очистити од оних који су на било који начин сарађивали са мафијом", па чак и ако су у питању полицајци.

- Они из редова полиције који су били угледни гости у њиховим вилама, на јахтама, делили разну материјалну корист, сви ти људи ће до нове године бити почишћени из полиције. Без обзира какве су имиџе градили преко медија и како су покушали да се представе, таква ствар нас уопште више неће интересовати. Уложићемо сва средства, активираћемо цео државни апарат и ти људи до краја године више неће радити у полицији. Трудићемо се и да ће кривично одговорати за све што су урадили у претходном периоду, али не могу да кажем да ћемо све доказати - рекао је Стефановић.

Мутавог убила најорганизованија криминална група на Балкану stef2 Стефановић је на ванредној конференцији за новинаре истакао да је убиство вође навијача ФК Партизана Александра Стаковића- Салета Мутавог, које се догодило синоћ у Улици господара Вучића, дело најорганизованије криминалне групе на Балкану и да је у њему учествовало више особа из врха те организације.

Стефановић је рекао да је приведено једно лице које се сумњичи да је саучесник у убиству Александра Станковића Мутавог, као и да је у току обрата, анализа доказа и разговор са сведоцима.

- У питању је најорганизованија криминална група на Балкану из једне од бивших република СФРЈ. Учествовало је више лица која су у врху. Полиција је у току ноћи привела једно лице, за још неколико се још трага и мислим да имамо добар правац што се тиче расветљавања овог случаја и имамо и добар правац што се тиче материјалних доказа и утврђивања мотива - рекао је Стефановић.

Извор: Блиц

1667