Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Стефановић: Нема места у полицији за оне који руше углед

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић поручио је данас бруцошима Криминалистичко-полицијске академије да током студија теже знању како би професионално и одговорно обављали свој посао, пошто онима које нарушавају углед професије није место у полицији. 271207_nebojsa-stefanovic-beta_f - Грешке и пропусте једног полицајца сноси цела професија, и таквима није место у полицији. Припадници полиције морају да воде рачуна о угледу и интегритету професије - казао је Стефановић.

Он је навео да су студенти изабрали сложен, али частан и одговоран посао, током којег ће се суочавати с бројним изазовима како би Србија била безбедна земља.

- Ваш циљ је безбедна Србија, за све њене градјане, али и за странце и ви морате да се борите за тај циљ - рекао је министар.

Стефановић је након обраћања студентима, на Криминалистичко-полицијској академији отворио "Рајсову собу", која је својеврстан музеј, са личним стварима чувеног швајцарског форензичара и хемичара Арчибалда Рајса.

Декан Академије Горан Милошевић рекао је да је Рајс поставио темеље за високо полицијско образовање у Србији, а присутне студенте подсетио је на његове речи.

- Рајс је својим студентима давне 1914. године рекао да су они елитни припадници народа који се образују да штите интересе земље, и желим да ви остварите тај циљ, да будете елитни део народа - рекао је Милошевић.

На прву годину Криминалистичко-полицијске академије уписало је 500 студената, а на почетку године награђено је и петоро студната који су остварили најбољи успех током прошле школске године.

Извор: Блиц

1706