Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Стефановић: Напади на полицајце недопустиви

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је данас да су напади на полицијске службенике, који обављају један од најтежих послова у Србији и брину о безбедности грађана, недопустиви су и зато је неопходно да се оштријом казненом политиком овај проблем коначно реши. stef „Нико нема право да физички и вербално напада полицајце који се старају да нам деца у школским двориштима буду безбедна, заштићена од наркодилера и свих других опасности које прете. Министарство унутрашњих послова заштитиће своје запослене и неће дозволити да, они који су дигли руку на полицајца и спречили га да обави своју дужност, прођу некажњено”, навео је Стефановић у писаној изјави достављеној медијима.

Епилог напада на полицијске службенике, каже Стефановић, у највећем броју случајева је условна осуда.

„Оваквом благом казненом политиком шаље се лоша порука и велики број оних који су једном починили ово кривично дело не презају да то понове. Полиција се ефикасно и снажно бори против свих видова криминала и припадници МУП-а, често ризикујући своје животе, пружају свој максимум како би заштитили грађане”, навео је Стефановић, а поводом недавног напада на школског полицајца у Винчи.

Министар каже да ће зато са министарском правде Нелом Кубуровић разговарати о модалитетима пооштравања казнене политике за кривична дела напада на службено лице.

„Увек ћемо брзо и ефикасно реаговати и заштитити припаднике полиције и тражити од тужилаштва максималне казне. Србија је земља која се стара о полицијским службеницима и неће дозволити да они буду глинени голубови и мета напада”, поручио је Стефановић.

Извор: Политика

1678