Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Стефановић: МУП спреман за отварање поглавља 24

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са саветником у Влади Србије Франком Фратинијем о приступном процесу Србије у Европску унију, посебно о Поглављу 24 - "Правда, слобода и безбедност. 674269_stefnovic-tanjug_f Истакавши да је Министарство унутрашњих послова спремно да отпочне преговоре са ЕУ у склопу Поглавља 24, Стефановић је указао да ће Акциони план за то поглавље бити послат Влади Србије на утврђивање, након чега ће, ускоро, бити представљен државама чланицама ЕУ.

Стефановић је нагласио да Министарство унутрашњих послова активности по Акционом плану реализује као да је већ усвојен и да ће велики број активности бити реализован до краја ове године, саопштено је из тог министарства.

"То показује да руководство Министарства жели да имплементира све стандарде Европске уније који ће допринети безбедности свих грађана, независно од формалног датума отпочињања преговора о чланству и отварању преговарачког Поглавља 24"“, рекао је министар полиције.

Стефановић је упознао Фратинија и са корацима које Министарство преузима на плану унутрашњих реформи.

"Нацрт закона о полицији упућен је Европској комисији на мишљење, а његово усвајање очекује се најкасније до децембра 2015. године, чиме ће бити испуњени и наводи из финалне верзије Акционог плана за Поглавље 24“", рекао је Стефановић.

Говорећи о проблему лажних азиланата, Стефановић је нагласио да ће Министарство и Влада Републике Србије учинити све да безвизни режим за све држављане Србије не буде угрожен.

Посвећеност процесу европских интеграција и имплементацији правних тековина Европске уније независно од политичке одлуке за формално отпочињање преговора, како је навео Франко Фратини прави је начин и аргумент за убрзање доношења одлуке о отпочињању преговора у склопу преговарачке групе 24.

Стефановић и Фратини закључили су да се у наредним месецима може очекивати отварање првих преговарачких поглавља у склопу приступних преговора са Европском унијом, наведено је у саопштењу.

Извор: Блиц

1673