Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Стефановић: Интензиван рад на безбедносној процени Прајда

БЕОГРАД – Полиција интензивно ради на безбедносној процени одржавања "Параде поноса" крајем септембра у Београду, изјавио је данас министра унутрашњих послова Небојша Стефановић.

nikola-selakovic-jpg_660x330

Он је новинарима рекао да ће у наредних неколико дана полиција имати прецизну информацију о безбедносним проценама "јер безбедносни ризици су увек већи како се приближава термнин одржавања те манифестације".

Он је нагласио да ће полиција имати озбиљне безбедносне процене како се ништа не би препуштало случају пошетивши да МУП није једини који даје те процене.

"Хоћемо да будемо врло озбиљни када се ради о проценама и да их не дајемо паушално ...Када будемо завршили те процене моћи ћемо са наше тачке гледишта рећи шта је то што може да угрози ту манифестацију" додао је Стефановић.

Министар је нагласио и да се полиција припрема за тај догађај и да ангажује све потребне снаге и да Дирекција полиције истовтремено ради и на превентивним активностима.

Упитан да ли због безбедносних ризика може да дође до отказивања Прајда Стефановић је одгворио је о тако нечему рано говорити с обзиром да детаљне инфоирмације о безбедносним проценама још нису готове.

Организациони одбор "Параде поноса" најавио је да ће та манифестација бити одржана од 22. до 29. септембра, а шетња централним градским улицама 28. септембра.


Извор: Тањуг
1709