Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Стефановић: Индиције да неки полицајци сарађују са мафијом

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да постоје индиције да одређени полицајци сарађују са мафијом или су починили кривична дела и стекли противправну имовинску корист.

"Постоје индиције да одређени полицајци сарађују са мафијом или су починили кривична дела и стекли противправну имовинску корист. Протих свих за које постоје такве сумње, подићи ће се истраге. Ако буде доказа, биће и кривичних пријава. Ту више селекције нема", казао је Стефановић за дневни лист "Вечерње новости".
nikola-selakovic-jpg_660x330
Он је рекао да није готово са сменама у полицији, те да Србији није потребна партијска, него професионална полиција. "Нисмо ми институција из које би требало да цуре информације. Нисам задовољан кад видим текстове за које је потпуно јасно да су 'стигли' из полиције или из тужилаштва", додао је министар.

Упитан како је могуће да Драгослав Космајац напусти земљу након што га је премијер Србије Александар Вучић означио као "највећег нарко дилера", Стефановић је одговорио да против њега ниједно тужилаштво није подигло оптужницу нити постоји кривична пријава, јер полиција није имала ниједан основ за његово задржавање.

Говорећи о Радној групи за утврђивање чињеница о паљењу америчке и немачке амбасаде, министар је истакао да је циљ да се све открије до краја.

"Без обзира на то до каквих резултата дођемо, презентоваћемо их јавности. Желимо да завршимо ту прицу", додао је он. Према његовим речима, до краја године Министарство унутрашњих послова требало би да има финансијску уштеду од 1,1 милијарде динара у односу на претходни период.

На питање ко ће бити нови министар привреде, Стефановић је навео да се о томе отворено прича унутар Владе Србије и Српске напредне станке, и да очекује премијеров предлог за ово место.

Стефановић, високи функционер СНС, изразио је и наду да ће ускоро доћи и до промене покрајинске власти, јер су, према његовој оцени, последњи избори показали да садашња војвођанска власт нема легитимитет.

Извор: РТВ

1715