Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Стефановић: Биће отпуштено мање од 1.050 људи

Mинистар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да ће из тог сектора бити отпуштено мање од 1050 људи.

„Не ради се о 1.500 људи, данима се спроводи бесомучна кампања, њих је мање од 1.050, од тог броја је мање од половине из администрације”, рекао је Стефановић у скупштинској расправи о амандманима на предложени закон о јавном окупљању.

Министар је навео да нико не воли да спроводи тешке и непопуларне мере, али да неко некад мора да предузме одговорност за то.

„У овом тренутку се на такав начин то могло урадити”, рекао је Стефановић.

Пошто га је посланик Покрета за преокрет Јанко Веселиновић упитао како мисли да са 500 мање полицајаца повећа безбедност грађана, када се већ сад осећају несигурно, будући да не могу да сачувају шунке и кукуруз, а крађу бицикала не могу ни да пријаве, Стефановић је рекао да су се бицикли у време његове власти крали много више.

Он је навео да је у време власти некадашње Веселиновићеве странке било више и крвних деликата, разбојништава и осталих кршења закона.

„Ми смо сада много мање угрожени него раније. Грађани могу да пријаве крађу бицикла, али не могу да пријаве крађу од хендикепиране деце... Данас можете у свакој полицијској станици да пријавите, ми то решавамо и показујемо да полиција није ту само да решава најкрупније случајеве”, казао је Стефановић.

Извор: Политика

1675