Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Српски телеграф – Педер-бал нас кошта пола милиона евра

Парада поноса, која ће се за четири дана одржати у центру Београда, коштаће грађане Србије најмање пола милиона евра. Само за полицијско ангажовање држава ће морати да плати 300.000-400.000 евра, а томе треба додати и остале трошкове, попут рада Хитне помоћи и других градских служби. parada ЗА ГОРИВО 200.000 ЕВРА

У Независном синдикату полиције објашњавају да се у оваквим условима полицајцима исплаћују дневнице у износу од 1.800 динара. Следи им и један оброк, превоз до Београда, за оне који долазе из унутрашњости, и поправка или набавка нове опреме ако на Прајду дође до њеног оштећења.

- Прајд у просеку обезбеђује око 5.000 полицајаца. Дневнице су иначе 150 динара, али се ово третира као скуп високог ризика за који се исплаћује посебна дневница од 1.800 динара. Полицајци тог дана имају право и на једанодневни оброк у износу око 700 динара. Ипак, трошкови горива су највећи. Само један сат надлетања града хелихоптером кошта 1.000 евра – кажу у овом синдикату.

Они истичу да се за обезбеђивање геј-шетње организују Жандармерија, Специјалне антитерористичке јединице као и интервентне јединице полиције из целе Србије.

- Многе колеге долазе из унутрашњости и за гориво и амортизацију се према проценама, даје до 200.000 евра. Нама је најважније да ниједан полицајац не буде повређен јер ту штету нико не би могао да надокнади. Учесници у шетњи потпуно су безбедни и не постоји шанса да им се поред тако јаког обезбеђења било шта деси – кажу синдикалци.

извор Српски телеграф

1721