Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Спречио убиство и самоубиство

Ненаоружан, ван дужности, командир полиције Ристо Комад (53) у уторак је, затекавши се случајно на месту сукоба у Бачкој Паланци, спасао два живота од сигурне смрти.

505888_vojristo_f

Враћао сам се с посла из Бача и када сам стигао у Бачку Паланку, где живим, ушао сам у пекару да купим хлеб. Кад сам изашао напоље, спазио сам гужву на улици, људи су узнемирено бежали, а два мушкарца су се, галамивши, јурила с пиштољима - прича Комад.

- Био сам ненаоружан, без лисица, али у униформи. Када сам их сустигао, они су се јурили око контејнера, а онда се зачуо пуцањ. Пали су на земљу и обојица умрљани од крви рвала су се око пиштоља. Себи сам направио заклон од паркираног аутомобила, пришао им с леђа и викнуо: „Полиција, баците пиштољ!“ Међутим, нису ме ни констатовали. Пиштољ је још два пута опалио, а метак је разбио стакло аутомобилу на паркингу. Од тог праска човеку с оружјем рука пада на асфалт и тада сам скочио и ногом му стиснуо руку у којој је и даље држао пиштољ. Друго колено сам му ставио за врат - објашњава Комад, коме је до пензије остало свега неколико месеци.

Повређени се искобељао испод тела нападача, а полицајац је викнуо окупљеним грађанима да зову хитну помоћ да не би искрварио.

- Видео сам тад да овај има револвер „магнум 357“, за који сам касније сазнао да га је добио од војске и да је он пуковник у пензији. Претресам га, а он виче: „Он је већ био мој, убио бих га, докрајчио бих га, а последњим метком убио бих и себе!“ Понављао је да му је човек ког је хтео да убије уништио живот, породицу... Био је одлучан да га убије - прича Комад, додавши да је задовољан што је успео да спасе два живота од сигурне смрти. Жао му је, каже, једино што се данас све више потеже оружје уместо свађе или псовки.

Инцидент се одиграо у самом центру Бачке Паланке у уторак око 16 часова, наочиглед стотинак преплашених грађана.

Командир пред пензијом добио је признања од многобројних колега, а ни пријатељи не престају да га зову да му честитају на храбрости.

Извор: Блиц

1706