Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.187

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

Смењен Драган Кецман, шеф београдске Управе криминалистичке полиције

Начелник управе која је 2015. имала стопроцентни учинак у решавању убистава биће саветник у Дирекцији полиције.

[caption id="attachment_8634" align="alignnone" width="700"]Beograd ; ulica ; policija ; interventna 20.09.2011. Snimio:Dragan Jevremovich Драган Кецман смењен је са места начелника Управе криминалистичке полиције (УКП) ПУ Београд, незванично сазнаје „Политика”.[/caption]

Шеф радне групе за истрагу убиства новинара Милана Пантића и оперативац коме се приписују заслуге за решавање убиства новинара Славка Ћурувије сада је саветник у Дирекцији полиције.

Није познато ко ће га заменити на месту првог човека београдског УКП-а, али незванично се спомиње Ратко Костић, помоћник начелника београдске полиције за криминал.

Позиција начелника београдског УКП-а једна је од најзначајнијих у МУП-у јер се око 70 одсто укупног криминала у Србији догађа у главном граду.

Информацију о смени, Драган Кецман није „Политици” потврдио, али није је ни демантовао.

Уз напомену да је на годишњем одмору, одлазећи начелник нас је упутио да се обратимо МУП-у. Међутим, нико ни од његових шефова није желео да потврди, али ни да оповргне наша сазнања.

Од Небојше Стефановића, министра унутрашњих послова, и Веселина Милића, начелника ПУ Београд, нисмо добили образложење Кецманове смене.

Позиција саветника на коју је Кецман распоређен по систематизацији није нижа функција. Међутим, досадашња пракса у МУП-у показује да је она „резервисана” за кадрове који за шефове више „нису од поверења”.

Познато је да су за саветнике и помоћнике за разна питања у Дирекцији полиције постављани некадашњи руководиоци елитних управа и јединица попут Родољуба Миловића, бившег начелника Управе криминалистичке полиције у МУП-у, и Братислава Дикића, бившег команданта Жандармерије.

Међутим, разлози смене оба ова полицајца, јавности су се чинили више него оправданим.

Због чега је Кецман доживео судбину саветника и да ли су у овом случају посреди интереси одређених група унутар полиције?

Извор: Политика

1723