Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Скривени полицајци вребали пешаке, они им поручили да ХАПСЕ ПРАВЕ КРИМИНАЛЦЕ

Полицајци у цивилу вребали су данас на неколико прометних пунктова Новосађане који прелазе улицу ван пешачког прелаза и на црвено светло. 4fb7039788f4268e0e820ad0cce0bfda Акција полицајаца у цивилу трајаће и сутра, па Новосађани морају добро да пазе да их чувари закона не усликају из жбуња и уруче им казну са уплатницом од 5.000 динара.

Тако су новосадски полицајци скривени у хладовини платана на Булевару Михала Пупина фотографисали и снимали пешаке, а после им, уз мање или веће расправе, уручивали казне. За само два сата у замку су нахватали десетине грађана.

- Сада сам крива, али ако је то највећи проблем у овом граду, да праве овакве акције по булеварима, онда смо спасени. Највише ми смета када направе акцију ко прелази на црвено и дођу на прелазе које ми пензионери због гужве и старости не можемо тако брзо да пређемо па нас ухвати црвено – каже Миланка Б. која ће пожурити да плати своју казну ове недеље како би преполовила износ од 5.000 динара.

Како је наш репортер приметио, махом старији грађани су мање толерантни за овакве акције. За само сат времена неколико њих није желело уопште да се заустави након што су ухваћени у прекршају, а појединци су чак одбрусили полицајцима да се позабаве хватањем правих криминалца, а њих оставе на миру. Са друге стране, полицајци изгледа имају директиву да „не иду до краја“ и не хапсе оне који не желе да узму казну, по оној „паметнији попушта“.

- Сад видим да није требало уопште да се зауставим и узмем казну, јер је један човек поред мене буквално опсовао полицајца и наставио својим путем. Када би град био прилагођен и осталим учесницима у саобраћају, а не само аутомобилима, не би било ни оваквих прелазака пута. Наравно да сви треба да поштујемо знакове, али мислим да су у овом граду бахати возачи и даље највећи проблем у саобраћају – изјавила је Мирела Секулић. Грађани се буне и што полиција ове акције темпира када крећу прве врућине и када је најтеже бити пешак на ужареном асфалту, па се чешће дешавају овакви нелегални прелази.

Извор: Блиц

1684