Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.187

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

СКОЧИЛИ У РЕКУ ЗА НАСИЛНИКОМ КОЈИ ЈЕ ПРЕТУКАО ЖЕНУ

Полицајци ризиковали живот током привођења човека који је претукао жену. bravo-policija-612x330 Марјан Прванов (33) и Милан Станковић (32), из Интервентне патроле Полицијске управе у Зајечару, одбранили су недавно жену коју је напасник пресрео на улици и претукао је, а затим су у потери за њим ризиковали своје животе. Наиме, храбри полицајци су скочили у Црни Тимок, како би лицу правде привели човека који је, бежећи пред органима реда, ушао у набујалу реку!

– Добили смо дојаву да неко туче жену на Поповој плажи – почиње причу Прванов. – Одмах смо се упутили на лице места и затекли га како удара жену. Када нас је угледао, пустио је жртву и дао се у бег.

Полицајци су жени помогли и сачекали да дође Хитна помоћ, након чега су кренули у потрагу за нападачем.

– Ја сам ишао једном, а колега другом страном реке – надовезује се Станковић. – Угледали смо осумњиченог на обали, како се крије у жбуњу.

Он се дао у бег па је скочио у Црни Тимок, који је због киша био у порасту. Низводно од места где је нападач ушао у реку, почињали су брзаци.

– Напасник је дошао до средине реке и ту застао – убацује се Станковић. – Казао нам је да не прилазимо, јер ће, у супротном, пустити да га вода однесе.

Полицајци, иако на супротним обалама реке, размишљали су као један. Скочили су у реку и запливали ка осумњиченом.

– Пливали смо низводно, како бисмо га спречили да се пусти и дође до брзака, јер би ту била велика вероватноћа да ће се удавити – додају полицајци.

Успели су да допливају до осумњиченог, савладају га у набујалој реци и извуку на обалу. Ту су га ставили у ауто и привели.

РАДИЛИ СВОЈ ПОСАО

– НЕ мислимо да смо учинили ишта посебно, само смо радили свој посао – скромни су Прванов и Станковић. – Размишљали смо о томе да морамо да обавимо посао, за који смо плаћени, али и да спречимо и најмању могућност да се осумњичени удави.

Извор: Новости

1649