Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

СКАНДАЛ Шеф саобраћајаца поцепао 98 казни

Служба унутрашње контроле пронашла је грубе пропусте начелника саобраћајне полиције Енеса Ђаковца.512383_saobracajna-policija-kazna01rasfoto-jelena-vucetic_f

Унутрашња контрола почела је истрагу по пријави да су склоњене саобраћајне казне предузећу „ИГМ Слога“, због чега су пријаве застареле. Саобраћајци су ухватили возаче те фирме да камионима превозе непокривену земљу, због чега је предузећу претила казна до 600.000 динара.

- Полицајци из администрације су рекли да их је начелник саобраћајне полиције Енес Ђаковац звао и наређивао им да пронађу казне и да их одвоје на страну до застаревања. Они су морали да известе Ђаковца да су извршили наређење - пише у извештају СУК.

аковац је негирао да је наређивао овакве ствари и да има било какве везе са записницима. Када је истрага одмакла даље, дошло се до скандалозних резултата.

- Пронађено је још шест казни возача „ИГМ Слога“, а утврђено је да недостаје укупно 98 записника с написаним казнама. Енес Ђаковац, али ни командир станице Момчило Бугарић нису доставили извештај због чега су казне склањане и ко их је исцепао, тј. шта је са записницима који недостају - наводе инспектори.

СУК је извештај предао вишем и основном тужиоцу у Новом Пазару, који су због пропуста били сагласни да се против Ђаковца и командира Бугарића поднесе кривична пријава због злоупотребе службеног положаја.

- Ђаковац је саслушан, док се Бугарић бранио ћутањем. Предлажемо да се против Ђаковца и Бугарића покрене дисциплински поступак због повреде службене дужности, јер постоје докази за незаконит, несавестан, немаран рад у полицији. Налажемо да се утврди како је дошло до нестанка записника, ко их је дужио, коме су казне писане и да се након тога одговорни санкционишу - закључак је СУК.

Упркос овом извештају Унутрашње контроле, кривичној пријави тужилаштва, Енес Ђаковац је и даље начелник Саобраћајне полиције у Новом Пазару.

Извор: Блиц
1708