Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Систем 2021″ на 50 локација, Вулин за РТС: Вежбамо оно што би могло да нам се деси

У току су последње припреме за Оперативно-тактичку вежбу Министарства унутрашњих послова „Систем 2021“, која ће се одржати у петак на 50 локација и то у 24 града и 26 општина. Министар Александар Вулин рекао је за РТС да ће у истом тренутку око 8.000 људи вежбати – представници Сектора за ванредне ситуације, војске, Црвеног крста, Горске службе, цивилне заштите, локалних јединица. Свака вежба је прилагођена одређеној локалној заједници, баш оно што би могло да се деси на том простору. Планиран број учесника у вежби Систем је више од 7.700, од чега је испред Министарства унутрашњих послова Републике Србије ангажовано више од 2.000.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је, гостујући у Дневнику РТС-а, да је размера вежбе незабележена у новијој историји Србије. „Ми старији се сећамо да су у времену Југославије рађене велике вежбе цивилне заштите како би се проверило како функционише читав систем“, рекао је Вулин. Вулин каже да ће на 50 локација у истом тренутку око 8.000 људи вежбати – представнивци Сектора за ванредне ситуације, војске, Црвеног крста, Горске службе, цивилне заштите, локалних јединица различите намене. „Вежбамо оно што би могло да нам се деси“, истакао је Вулин. Према његовим речима, свака вежба је прилагођена одређеној локалној заједници – баш оно што би могло да се деси на том простору. „Бићу присутан на два места, на Дрини код Лознице и у Крагујевцу на језеру, вежбаће се од тога шта ако нам се деси велика поплава до спасавања великог броја људи на Дрини. Сваки сценарио је прецизно извежбан“, каже Вулин. „Хоћемо да покажемо да смо велика, снажна и организована држава која је у стању да се носи са проблемима на читавој својој територији, не на једној општини – шта год да нам се деси морамо да будемо у стању да заштитимо грађане и имовну“, рекао је министар Вулин. Каже да је „Систем 2021“ права прилика за то. „Бескрајно сам поносан на све људе, ово се није радило од времена велике Југославије“, рекао је Вулин. У петак у 10 сати почиње полицијска вежба, коју ће прености РТС.

МУП наставља са улагањем

Говорећи о буџету, Вулин каже да буџет константно расте, захваљујући политици председника Вучића. „Имали смо тешке и болне реформе и 2012. и 2014. године, али ево данас су се исплатиле“, рекао је Вулин. У буџету је све више новца, МУП ће наставити са улагањем на првом месту у стандард својих припадника – плате у односу на просек у Србији се велике, а биће још веће, напомиње Вулин. У ових годину дана 21 криминалну групу смо разбили, када видите да се безбедност на улицама знатно побољшала, вреди улагање у људе, истиче Вулин. „Након овог буџета, очекујем да ћемо бити једна од најопремљенијих полиција у региону“, закључио је Вулин.
Извор: РТС.рс
17