Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.187

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

Синдикат осудио смањење пресуде за смрт полицајца

Репрезентативни Независни синдикат полиције најоштрије је осудио одлуку Апелационог суда у Београду, којом је смањена казна са десет и по на седам година затвора Милораду Стевовићу који је возећи без дозволе, неприлагођеном брзином усмртио саобраћајног полицајца.

nsp_logo_b

Сидникат подсећа да је Стевовић у мају 2008. године на Старом обреновачком путу, возећи аутомобил без дозволе, неприлагођеном брзином, усмртио полицајца Александра Оташевића који је био на службеној дужности и покушвао да заустави возило за чијим воланом је био осуђени Стевовић.

"Уместо да успори и стане, Стевовић је наставио да вози и пошто је ударио и тешко повредио полицајца, који је неколико дана касније преминуо", додаје се у саопштењу.

Синдикат оцењује да се оваквим пресудама не шаље добра порука и да се стиче утисак да нападачи на полицајце могу да прођу готово некажњено.

"Без намере да се мешамо у рад судова, који су независни орган власти, желимо да у име свих припадника Независног синдиката полиције, који броји преко 25.000 чланова изразимо велико незадовољство због све учесалије праксе судова да благо кажњавају нападе и убиства полицајаца", наводи се у саопштењу.

Синдикат је још једном апеловао на судове да престану са политиком изрицања благих казни извршиоцима оваквих и сличних кривичних дела.

"Неразумљиво је због чега је суд проценио да гажење полицајца при пуној брзини, није убиство", изјавио је председавајући председништва НСП Велимир Лукић, а наводи се у саопштењу.

Извор: Блиц

1676