Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

СИЛЕЏИЈА Полицајац пиштољем претукао таксисту

Питао ме је само да ли сам ја Крле. Извукао је пиштољ, репетирао и почео да ме удара по глави. Видео сам да је пијан или дрогиран. Једва сам побегао.

495622_milan-marinkovic150714ras-foto-m-josida-006_f

Овако таксиста Милан Маринковић препричава инцидент који се догодио 15. јула, два сата после поноћи, на паркингу испред новобеоградских сплавова.

- Чекао сам муштерију као и сваке вечери на паркингу. Видео сам двојицу младића како ми прилазе. Један од њих се представио као полицајац и почео је да ме вуче и пита да ли сам Крле. Рекао сам да јесам, да ми је то надимак, а онда је почео да ме стеже и тражи личну карту. Нисам знао шта ме је снашло. Уплашио сам се, а затим сам се некако отргао. Он је извукао пиштољ који је држао за појасом и репетирао - прича Маринковић који је идентичну причу испричао и у Полицијској станици на Булевару деспота Стефана.

Утврђује се кривица
Полицијска управа за град Београд предузима све мере како би утврдила дисциплинске и евентуалне кривичне одговорности полицијског службеника Радета Ђерића због инцидента, стоји у одговору полиције.

Београдски таксиста каже да је видевши пиштољ стао као скамењен, а да је затим уследио шок.

- Ударио ме је дршком оружја по глави. Поклекао сам, почео сам да вичем и питам га шта то ради. Некако сам се извукао и почео да бежим. Ушао сам у први такси и позвао полицију. Са интервентном јединицом сам се вратио на место инцидента, да не би било да сам било где побегао, али нисам хтео ни тренутка више да стојим пред потпуно разулареним инспектором - каже Маринковић.

Када се са интервентном јединицом вратио на паркинг, испоставило се да је реч о полицајцу Радету Ђерићу из Полицијске станице Палилула.

- Када ме је тукао викао је да ли знам ко је он, да има своје обезбеђење. Када сам дошао са интервентном јединицом, почео је да ми се извињава, да ми нуди новац да не кажем да је вадио пиштољ, причао је како ме је помешао. Рекао сам му да ме ништа не занима, да желим да га због бахатости и безобразлука избаце из полиције и казне, да се ником нешто слично не би догодило. Његов посао је да штити грађане, а не да нас бије пиштољем - киван је Маринковић.

Извор: Блиц

1721