Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

САХРАНА ХЕРОЈА Хиљаде људи испратило Стевана Синђелића

Жандрам Стеван Синђелић који је убијен у Копненој зони безбедности, сахрањен је у селу Руђинци, код Врњачке Бање, у присуству више хиљада грађана, чланова породице, пријатеља, и званичника.

13

Синђелић је сахрањен уз све почасти и почасни плотун који је испалило двадесет припадника Жандармерије.

Дејан Луковић, командант Одреда жандармерије у Краљеву, рекао је у опроштајном говору да је Стевана Синђелића "могао све и увек је прихватао сваки задатак".

"Храброст и однос према колегама биле су одлике нашег Стевана", рекао је Луковић, нагласивши да је рођен у породици у којој је униформа традиција и да је часно носио униформу жандармерије.

"Стеван Синђелић је увек био срчан и храбар, и увек спреман да ради за тим", рекао је Луковић у говору.

Сахрани жандарма Стевана Синђелића присуствовали су министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар за рад и социјална питања, Александар Вулин и шеф посланичке групе Српске напредне странке, Зоран Бабић.

Синђелић је умро у четвртак, 28. августа, пошто је рањен током обезбеђивања подручја у којем је дан раније патрола полиције из Куршумлије код села Орловац изненадила групу наоружаних шумокрадица с Косова.

Сумња се да су се наредне ноћи шумокрадице вратиле на то место да узму оружје, алат и друго што су оставили када су побегли од полиције.

Тада су непозната лица су из мрака запуцала и тешко ранила Синђелића који је неколико сати касније умро на Војно медицинској академији у Београду.

Извор: Блиц

1712