Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Шабић: Синдикални подаци тајни и посебно осетљиви

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић саопштио је да подаци о синдикалном чланству спадају у групу нарочито осетљивих података који се могу обрађивати само пристанком особа о чијим се подацима ради. tan2016-6-21_114613148_6 Шабић је навео да је упутио писмо министру просвете, науке и технолошког развоја Младену Шарчевићу поводом реаговања неколико синдиката просветних радника на допис којим је, како наводе, Министарство директорима школа наложило да му доставе списак свих чланова синдиката са одговарајућим личним подацима.

Повереник је подсетио да су Законом о заштити података о личности подаци о синдикалном чланству сврстани у групу "'нарочито осетљивих података', дакле података који се могу обрађивати само на основу слободно датог пристанка ... и да би сходно томе обрада тих података без таквог пристанка била и директно супротна члану 16 Закона о заштити података о личности и представљала кажњив прекршај".

Три синдиката просветних радника - Синдикат радника у просвети Србије, Синдикат образовања Србије и Грански синдикат просветних радника Србије "Независност", јуче су протестовала због тога што је Министарство тражило да школе доставе спискове свих чланова синдиката са матичним бројевима и затражила пријем код министра Шарчевића.

Извор: Н1

1690