Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.187

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

РАДИКАЛНИ ШТРАЈК Просветни радници сутра потпуно обустављају рад

Просветни радници сутра ће потпуно обуставити рад и неће држати часове у школама, већ ће организовати протесте у Београду и свим већим градовима у земљи. 552722_matematicka-gimnazija171114ras-foto-goran-srdanov-018_f Представници репрезентативних синдиката просвете најавили су да ће протест у Београду почети у 12.05 окупљањем на Тргу Николе Пашића и да ће затим уследити шетња до Владе Србије и Министарства просвете.

"Очекујемо да се настава не одржи у око хиљаду школа у земљи", рекао је данас за агенцију Бета Председник Уније синдиката просветних радника Србије Драган Матијевић.

Просветни радници почели су штрајк 17. новембра, а од тада се у већини школа настава одвија скраћено.

Они зхатевају да буду изузети из смањења плата у јавном сектору и да буду уведени платни разреди.

"Одлучили смо се за радикализацију штрајка, јер сматрамо да су преговори са Министарством просвете око штрајкачких захтева запали у дебео ћорсокак и надамо се да ћемо на овај начин освежити преговоре", казао је Драган Матијевић.

Он је навео да ће поптуна обустава рада бити само у понедељак, а да ће се после тога настава одржавати у трајању од пола сата.

"Планирамо да током недеље донесемо одлуку да се прво полугодиште не заврши, односно да се не одрже седнице одељенских већа и на тај начин ђацима званично не верфикује постигнути успех, али ће они бити упознати са оценама које су закључене", рекао је Матијевић.

Он није могао да прецизира да ли то значи да ће бити одложен почетак другог полугодишта.

"То је порука за Министарство просвете да мора да се бави образовањем, да мора да води рачуна да оно буде квалитетно, а не да се бори против просветних радника", казао је председник Уније синдиката просветних радника Србије.

Извор: Блиц

1651