Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

"ДА НИЈЕ ЊЕГА, ЈА ДАНАС НЕ БИХ БИО ЖИВ, ВЕЛИКО ВАМ ХВАЛА" Пазарац упутио дирљиву поруку полицајцима и ватрогасцима након велике акције спашавања из пожара!

Након што су ватрогасци и полицајци из Новог Пазара успешно угасили пожар који је избио у суботу током ноћи, један од грађана коме су пожртвовани спасиоци помогли поделио је дирљиво писмо које је изазвало бројне реакције на друштвеним мрежама.

"У суботу око два часа после поноћи догодио се пожар у Новом Пазару, када је изгорела стара и напуштена управна зграда некадашњег грађевинског предузећа Развитак" започиње своју поруку Енес Гегић, који са породицом живи у улици у којој је избио пожар.

"Ватра је била толико велика и температура је била толико велика да су од топлоте почели да се топе делови куће и дрвени делови прозора на којима су пуцала стакла. Нико од комшија осим нас двоје, троје није смео изаћи на улицу од велике топлоте док нису стигли ватрогасци из Новог Пазара", пише Енес, описујући немили догађај који је преживео.

"Исти су квасили и гасили прво једни друге, па потом и наше куће, где сам ја изашао на улицу у намери да помогем. Међутим, топлота је била толико јака и са много дима да сам почео да губим свест и да падам. У једом моменту пришао ми је полицајац и одвезао ме у болницу. Задобио сам опекотине по телу и задржан сам два дана на интензивној нези", наводи господин Гегић у својој исповести.

Енесу је супруга испричала шта се све догодило и са којом брзином и пожртвованошћу су ватрогасци и полицајци помогли у овом догађају, у којем на срећу није било људских жртава. 

"Ја овом приликом желим да се захвалим ватогасцима и полицајцима на пожртвованости, а саобраћајцу Брановић Срећку можда дугујем и свој живот, да није њега данас можда не бих био жив", поделио је овај Пазарац.

"Поштовање и захвалност грађана за указану помоћ велики су подстрек у раду полицијских службеника. Полиција је ту да брине о вама и вашој безбедности и да вам помогне у свим ситуацијама", одговорили су из МУП-а Србије на ову дирљиву поруку.

Извор Ало

553