Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ПРИЈАВА ПРОТИВ ПОЛИЦАЈЦА КОЈИ ТРАГА ЗА УБИЦОМ ПЕВАЧИЦЕ Инспектор узео евре и мобилни од дилера

Против Тодора Дошена, једног од инспектора ангажованих на расветљавању убиства певачице Јелене Крсмановић, поднета је пријава због крађе.

Дошен, инспектор Одељења за крвно -сексуалне деликте у београдској полицији, између осталог привео је и Николу Маријоковића (31), који је узнемиравао певачицину породицу током сахране. 58f8f8dcfea6088400d64ef0d31ef95a Међутим, он је у акцији чишћења полицијских редова постао и сам предмет истраге својих колега из Сектора унутрашње контроле МУП-а која се крајем прошле недеље окончала његовом суспензијом и подношењем кривичне пријаве тужилаштву.

- Дошен је почетком месеца ухапсио једног дилера коме је приликом заплене привремено одузео око 20 евра и скоро 40.000 динара, као и три мобилна телефона. Против дилера је поднета кривична пријава и одређено задржавање од 48 сати. Поступак се наставио редовним током, а дилер се недавно појавио у полицији тражећи да му врати одузети новац и телефоне. Испоставило се да нема новца нити телефона, а осумњичени је испричао да се, између осталог, договорио са Дошеном да му прода један од телефона, те да очекује и тај новац - каже за "Блиц" извор упознат са случајем.

Како се међу одузетим стварима није могло наћи ни једно ни друго, цео случај одмах је прослеђен у надлежност Сектора унутрашње контроле.

- Инспектори овог Сектора су одмах спровели истрагу и утврдили да Дошен нема доказа да је дилеру вратио новац, као и да један мобилни телефон недостаје. Против њега је пре пет дана поднета кривична пријава Основном јавном тужилаштву, а покренут је и дисциплински поступак. Дошен је одмах суспендован, и у зависности како се поступак даље буде одвијао, он ће највероватније добити отказ - каже наш извор.

Дошен, који је међу колегама и на улици међу криминалцима познат као Тоша, иначе је у 2011. био највише награђиван београдски полицајац.

Њега је у поменутој години, у време када је радио у Полицијској станици Палилула, тадашњи сазив Скупштине града четири пута бирао за полицајца месеца.

У то време давао је и бројне интервјуе медијима, у коме је објашњавао како је долазио до информација које су допринеле расветљавању убистава, али и хапшењу дилера оперативним радом на улици.

Извор: Блиц

1667