Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Пресечен ланац шверца људи, два полицајца повређена

Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије пресекли су у Врању и бујановачком селу Самољица ланац кријумчарења илегалних миграната, а у акцији су повређена два полицајца. 457540_imigranti_f По налогу заменика тужиоца Основног јавног тужилаштва у Врању одређено је задржавање до 48 часова шесторици осумњичених држављана афро-азијских земаља, саопштено је из МУП-а Србије.

Полиција је зауставила два аутомобила, комби и камион са фалсификованим регистарским ознакама у којима је пронађено 90 особа које су илегално прешле државну границу између Македоније и Србије, наводи се у саопштењу.

Теретним возилима управљали су М. П. (35) и Ј. С. (41), а логистичку подршку у путничким возилима пружали су им С. М. (42), Б. М. (48) и Ј. М. (23).

Приликом заустављања возила у Врању, покушавајући да побегне Ј. М. је аутомобилом ударио и повредио два полицијска службеника, од којих је један задржан у болници, а други пуштен на кућно лечење.

Сва возила су привремено одузета, наводи се у саопштењу.

Против петорице осумњичених поднесена је кривична пријава због основане сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

Против М. П, Ј. С. и Д. С. поднесена је пријава због кривичног дела посебни случајеви фалсификовања исправа, док је против Ј. М. поднесена кривична пријава за кривично дело напад на службено лице у вршењу дужности.

Извор: вести-онлине

1717