Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Полиција у Гучи ухватила 42 пијана возача

На подручју Гуче, где се одржава драгачевски Сабор трубача, протеклог дана су из саобраћаја искључене 42 особе.kamp-guca-mondo-goran-sivacki-27

Од почетка Сабора 6. августа, укупно је између 50 и 60 возача који су били у алкохолисаном стању, изјавио је данас начелник Управе саобраћајне полиције Владимир Ребић.
Ребић је подсетио да су, због одржавања Сабора трубача, појачане контроле саобраћајне полиције која са око 150 саобраћајаца искључује из саобраћаја све возаче под дејством алкохола, а контрола путних праваца ка том месту ће се вршити и из хеликоптера.

"Имамо још два дана Гуче и не очекујемо да ће број искључених возача бити ни приближно исти као претходних година, што показује да су акције саобраћајне полиције дале резултате", рекао је Ребић за ТВ Пинк.

Он је рекао да су "посетиоци Гуче схватили да не могу у пијаном стању изаћи, а да не буду контролисани и процесуирани" наводећи да је број тих возача доста смањен у односу на претходне године.

Он је рекао да се од 2010. до 2013. број искључених возача на подручју Гуче током те манифестације кретао годишње од 680 до 390 - колико је било прошле године.

Он је казао да је ће и током предстојећег Бир феста у Београду, који ће бити одржан од 13. до 17. августа, бити појачане контроле саобраћаја.

Ребић је додао да се доста повећала наплата казни за прекшаје у саобраћају додајући да је Саобраћајна полиција прошлог месеца имала више од 70.000 издатих прекшајних налога и више од две трећине возача је платило ту казну, која се изриче на лицу места са роком за уплату од осам дана у преполовљеном износу ако то прихвати возач.

У Гучи су снаге саобраћајне полиције појачане и саобраћајцима из других полицијских управа, а контролишу се и сви путни правци који воде ка том месту.

Према Ребићевим речима, у току те манифестације у два наврата ће се вршити контрола саобраћаја и снимањем из хеликоптера који ће јављати полицијским патролама да пресретну возило, а ако неко раније скрене добиће поштом на кућну адресу податке о прекршаје.

Најчешћи узроци саобраћајних незгода су недозвољена брзина, а разлог је алкохол или друге недозвољене психоактивне супстанце, ако и умор, рекао је Ребић.

Извор: Мондо
1715