Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Полиција тренира строгоћу: Дисциплинска мера полицајцу због насртаја на малолетника

Против две малолетне особе које су 17. августа око 1.30 учествовале у ремећењу јавног реда и мира у центру Бајмока припадници ПУ Суботица јуче су поднели прекршајне пријаве, док су против (неименованог) полицајца предузете мере “прекршајне и дисциплинске одговорности”.

srpska-policija-1351433644-2241751

Тужилац Основног јавног тужилаштва изјаснио се да, у односу на службеника ПУ Суботица, нема елемената кривичног дела за које се гоњење предузима по службеној дужности.

Полицајац, чије име полиција таји, насрнуо је на дечака који је покушавао да спречи тучу двојице младића, од којих је један полицајчев син. Родитељи повређеног младића су инцидент већ сутрадан пријавили полицији.

Саслушани су учесници и сведоци “обрачуна због Милице” , а два дана касније, на питање новинара да ли је против полицајца који је ударио малолетника поднета пријава због инцидента, у ПУ је прво одговорено да “не знају о чему се ради” , а потом да ће против свих учесника који су нарушавали јавни ред и мир бити поднете одговарајуће пријаве.

Јуче је, напокон, саопштено да се инцидент ипак догодио и да је у њему учествовао “полицијски службеник Полицијске управе, ван службе и на годишњем одмору”.

О инциденту који је претходио пријавама можете прочитати овде!

Извор: АЛО

1703