Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Полиција спроводи РИГОРОЗНЕ контроле избеглица због екстремиста

Српске безбедносне службе са европским службама размењују податке о мигрантима који долазе са Блиског истока. 665660_migranti-registracija-foto-tanjug-d-nikolic--copy_f То се чини како би се ушло у траг екстремистима који би покушали да се прошверцују као азиланти. Њихови подаци, имена, презимена, отисци пристију и фотографије шаљу се службама других земаља које их пореде са подацима у њиховим базама регистрованих терориста и исламских екстремиста.

У прихватном центру у Миратовачком пољу код Прешева сви мигранти пријављују се у једној великој хали. Они прво долазе до пункта на којем полиција прегледа садржај њиховог пртљага, односно завежљаја које носе не би ли открили нешто сумњиво.

Након тога следи регистрација, узимање отисака и фотографисање, а потом и лекарски преглед за оне који се пожале на здравствене тегобе.

- Могуће је да се неко код нас пријави под лажним именом, многи од њих долазе без докумената, зато им се и узимају отисци прстију и фотографишу се како би се извршиле додатне провере - каже за “Блиц” саговорник из БИА који је желео да остане анониман.

О томе како је могуће да су у Мађарској међу мигрантима наводно откривена двојица терориста које претходне нису уочиле српске безбедносне службе, наш саговорник претпоставља да је реч о особама које су границу прешле илегално. 665661_migranti-registracija-foto-e-conkic--copy_f - Терористи се готово по правилу не пријављују у прихватне центре, јер је ту већа могућност да их неко открије, па зато границу прелазе илегално, а после се прикључују већим групама миграната које су прошле безбедносне провере - додаје извор “Блица”.

Извор: Блиц

1674