Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.187

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт јединог репрезентативног синдиката у МУП-у!

Полиција добила првих 15 возила опремљених савременом информационом опремом

Министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је данас примопредаји првих 15 возила опремљених савременом информационо-комуникационом технологијом, која ће омогућити ефикасније и брже деловање полицијских службеника у заштити безбедности грађана и борбе против криминала...

Министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је данас примопредаји првих 15 возила опремљених савременом информационо-комуникационом технологијом, која ће омогућити ефикасније и брже деловање полицијских службеника у заштити безбедности грађана и борбе против криминала.

Поручивши да се Министарство унутрашњих послова труди да иде у корак са светом, министар Вулин је најавио да ће поред данас представљених 15, до краја године полиција добити још 50 оваквих возила, док ће у наредној години бити испоручено још 300.

„То ће олакшати посао нашим полицајцима. Убрзаћемо неопходне процедуре, али што је најважније наше улице и путеви ће бити сигурнији и безбеднији и нико неће моћи или ће бар веома тешко моћи да прође неопажено, све теже ће се вршити кривична дела, саобраћајни прекршаји, а да ми то не приметимо и не поступимо по њима“, истакао је министар Вулин.

Министар полиције је нагласио да је безбедност припадника полиције увек на првом месту, а да иза ње следе брзина и способност реаговања у свакој ситуацији.

„Хоћу да се захвалим свима који су у Министарству унутрашњих послова радили на овој апликацији и омогућили да наше улице буду сигурније, јер ово је производ наше памети и знања. У стању смо да се носимо са светом само када смо сви јединствени и када идемо у истом правцу“, закључио је министар Вулин.

Првих 15 возила из овог пројекта предато је Управи саобраћајне полиције и Интервентне јединице 92 Полицијске управе за град Београд и новосадске Интервентне јединице.

Модерна и савремена технологија, између осталог, омогућиће да полицијски службеници директно из аутомобила провере лица и возила, имаће уграђен систем препознавања таблица и њихово упоређивање са базом  несталих и нерегистрованих возила, комуникацију и успостављање видео-везе са колегама, као приступ систему видео-надзора, као и ГПС навигацију патролних јединица како би брзо и правовремено стигле на лице места.

1853