Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Полицајци у Србији и даље возе кршеве

СРАМОТА: Са овим се лове криминалци и брине о безбедности грађана policijaСрпски полицајци у „акцију ступају“ са аутомобилом чија је просечна старост 14 година, пређена километража 155.000 километара!

 Ово би била суштина која се може извући из одговора које је МУП доставио на питања “Блица” о просечној старости патролних возила у МУП-у и укупној пређеној километражи. Одговор на питање да ли сматрају да та чињеница утиче на способност полицајаца да одговоре на бројне захтеве у борби против криминала нисмо добили.

Министар полиције Небојша Стефановић је пре три дана уручио 50 нових аутомобила Полицијској управи за град Београд и Управи криминалистичке полиције.

Он је најавио и да ће током 2017. бити замењен већи број патролних возила која су стара по десет и више година и која не могу на довољно добар начин да испуне све захтеве које Министарство поставља пред све своје припаднике.

Да ли ће то бити тек једна у мору најава које полицајци слушају скоро деценију, остаје да се види.

- Похвале министру за нових 50 возила за Београд, али то је само кап у мору. Све ми то поштујемо, али то је исувише мало. То вам је, рецимо, ако знате колико је полицијслђх станица у Београду, практично по једно возило на сваку станицу. А шта ћете са станицама широм Србије? Има их које немају ниједно или имају по једно исправно возило. Стање је заиста очајно - каже Велимир Лукић, председник Независног синдиката полиције (НСП).

СИНДИКАТИ: ТРЕБА ВИШЕ ОД 1.000 ВОЗИЛА

Лукић, иначе председник највећег полицијског синдиката, наводи да полицајцима треба између 1.000 и 1.500 нових возила.

Морате да схватите да то никоме не треба за луксузирање, већ да бисмо могли нормално да радимо свој посао - каже Лукић

Извор: Блиц

1676