Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

Полицајци траже сусрет са министром

Београд -- Репрезентативни Независни синдикат полиције одлучио је да одложи најављени штрајк, али тражи састанак с министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем.92485479253ce5d8c07edb071852154_368x245"Сматрамо да су основна права запослених и даље угрожена, али и да ситуацију можемо поправити само непосредним преговорима са послодавцем", пише у саопштењу тог синдиката.

Спорна питања су очување и уношење у зараду једнократне помоћи од 10.000 динара, исплата заосталих дуговања запосленима, израда новог Посебног колективног уговора, хитна набавка униформи и опреме. 

"Више пута смо нудили решења која су по мери запослених и у складу са реформским курсом Владе, али усаглашавања ставова до сада није било, што само по себи изазива велико незадовољство припадника полиције", рекао је председавајући Председништва Независног синдиката полиције, Велимир Лукић, преноси синдикат. 

Оцењено је да Независни синдикат полиције, који окупља више од 25.000 запослених у МУП, треба хитно да се укључи у израду новог закона о унутрашњим пословима, поготову дела о правима запослених. 

"Независни синдикат полиције поздравља одлучност министра полиције (унутрашњих послова) Небојше Стефановића да истраје у бескомпромисној и одлучној борби против криминала и корупције. 

Чланови и представници Независног синдиката полиције спремни су да дају максималан допринос.., али инсистирамо и на томе да се поштују права запослених у полицији, који су кључна карика за њихово постизање", пише у саопштењу. 

Штрајк због незадовољства полицајаца најавио је Социјално-полицијски фронт који чине Независни синдикат полиције, Независни полицијски синдикат Србије, Синдикат српске полиције и Синдикат ватрогасаца.   Извор: Б92
1767