Синдикална понуда
Укупан бр. чланова: 29.443 Активан бр. чланова: 16.585

Независни Синдикат Полиције

Добродошли на сајт Независног синдиката полиције!

ПОЛИЦАЈАЦ ХЕРОЈ О СУДАРУ У КОВИНУ: Навикао сам, спасао сам до сада осморо!

Сувозач је давао знаке живота у смрсканом „опелу“. Нисам отишао иако је претила опасност од експлозије плина, каже Драгослав Лазић (30) о несрећи код Ковина. dragoslav-lazic-policajac-kovin-spasavanje-udes-foto-kurir-1456530945-852699 БЕОГРАД - Два мушкарца, возач и сувозач, били су заробљени у смрсканом аутомобилу. Возачу није било спаса, а сувозач је давао знаке живота. Остао сам да му помогнем, нисам хтео да одем иако се осећало цурење плина.

Навикао сам се такве ситуације, до сада сам спасао осморо људи, рекао је на почетку исповести за Курир полицајац Драгослав Лазић (30), који је први притрчао у помоћ настрадалима у судару на Ковинском мосту.

Несрећа се догодила у среду, кад су се директно сударили комби и „опел“. Погинуо је возач „опела“ Милан Дамњановић, заставник Војске Србије, док је тешко повређен сувозач Слободан П.

Исекао појас

Лазић, запослен у Полицијској станици у Раковици, каже да је без размишљања притекао у помоћ. - Враћао сам се из Ковина, испред мене је била колона аутомобила. У колима је било много крви јер је предњи део био згужван. Сувозач је био без свести, везан појасом, а глава му је клонула. Питао сам га да ли ме чује, али одговора није било. Чуло се хркљање и претпоставио сам да се гуши у крви - описује детаље полицајац и додаје: - Подигао сам му главу, покушао сам да га ослободим појаса, али кола су била толико уништена да сам морао да га исечем - каже Лазић.

Обавестио је Хитну и полицију и није се одвајао од повређеног. - Држао сам му главу кад је почео да иде дим. Кола су имала плинску боцу, па је постојала могућност да експлодирају. Нисам желео да оставим човека. Планирам да посетим Слободана на ВМА - објашњава наш саговорник.

Није му први пут

Драгослав скромно каже да ово није први пут да некоме спасава живот. - Ово је девети живот који сам спасао. Осећај када учините тако нешто је тешко описати речима. Тих девет живота је мој највећи успех - каже Лазић, истичући да велику захвалност дугује докторки Биљани Спасић, од које је својевремено учио о првој помоћи.

Лазић је из Крушевца и већ 11 година до посла у Раковици пређе 500 километара. Ожењен је и отац двоје деце.

Шефови поносни ПОЛИЦАЈАЦ ЗА ПРИМЕР

Горан Милинковић, начелник ПС Раковица, и командир Александар Игњатовић кажу да је понос за сваког старешину када има таквог службеника. - Овакви полицајци на најлепши начин промовишу МУП, и надам се да ће тако и наставити - кажу наши саговорници.

Извор: Курир

1694